Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu retkikohde täyttää 40 vuotta elokuussa – Luvassa harvinaisia bussikyytejä perille saakka

Seitsemisen kansallispuiston 40-vuotista taivalta juhlistetaan elokuussa.

Hoidosta vastaava Metsähallituksen Luontopalvelut kumppaneineen järjestää juhlatapahtumia elokuun jokaisena viikonloppuna. Varsinaista syntymäpäiväjuhlaa vietetään 27. elokuuta kello 11–15 Koveron perinnetilalla.

Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät järjestävät elokuun viikonloppuina opastettuja juhlaretkiä ja -tapahtumia Seitsemisen kansallispuistossa.

Lauantaina 6. elokuuta kello 12 Suomen Elämysretket vie perheitä opastetulle patikkaretkelle Multiharjun aarnimetsään, Torpparintaipaleelle ja Koveron perinnetilalle.

Lauantaina 13. elokuuta kelo 18 Retki-iloa järjestää tunnelmallisen iltahämärän suoseikkailun Soljastensuolla.

Lauantaina 20. elokuuta Vanamo Hiking pystyttää metsähotellin Kirkas-Soljasen telttailualueelle.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28. elokuuta LuontoLeena järjestää rentouttavan riippumattoretken naisille. Retket ovat maksullisia ja ne varataan suoraan yrittäjiltä.

Elokuussa Seitsemiseen on mahdollista tulla myös suoralla bussiyhteydellä Tampereen keskustasta, Lielahdesta tai Ylöjärveltä. Outdoor Express -bussi liikennöi Seitsemiseen kahtena viikonloppuna lauantaisin ja sunnuntaisin 13.–14. elokuuta ja 27.–28. elokuuta. Bussi liikennöi myös Seitsemisen 40-vuotisjuhlapäivänä ja bussilla pääsee Koveron perinnetilalle asti. Palata voi samana tai seuraavana päivänä. Liput myy Matkahuolto.

Outdoor Express –bussiyhteydet ovat osa Sustainable Tourism Mobility –hankkeessa toteutettavia kestävän liikkumisen kokeiluja. Bussi liikennöi elo-syyskuussa myös Helvetinjärven kansallispuistoon. Syyslomalla kuljetuksia järjestetään Kintulammille.

Seitsemisen kansallispuisto perustettiin vuonna 1982 yhdessä kymmenen muun kansallispuiston kanssa. Seitsemisen kansallispuisto on soiden, harjujen ja vanhojen metsien alue. Seitsemisen kansallispuiston vanhat metsät ja niiden lajisto ovat eteläsuomalaisittain erittäin edustavia ja valtakunnallisesti tärkeä osa vanhojen metsien suojeluverkostoa.

Kansallispuiston sydän on Multiharjun aarnimetsä, jonka vanhimmat kilpikaarnamännyt ovat yli 400 vuotta vanhoja. Kansallispuiston pinta-alasta yli puolet on suota. Männikköisten rämeiden ja tiheiden korpikuusikoiden lisäksi Seitsemisestä löytyy laajahkoja puuttomia nevoja. Useat Seitsemisen suot, lammet ja järvet ovat linnustollisesti arvokkaita. Kulttuuriperintöarvoja edustaa Koveron kruununmetsätorppa, joka on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö.