Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Naistenlahdessa melua ja höyrypilviä – Kattilatestit vaikuttavat lähiviikkoina pyörä- ja veneliikenteeseen

Melua ja isoja höyrypilviä ei kannata säikähtää Naistenlahdessa lähiviikkoina maanantaista lähtien.

Uuden Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen kattilalaitoksella tullaan heinä-elokuun aikana testaamaan polttimia. Samalla tehdään höyryputkistojen kemiallinen puhdistus ja ulospuhallukset.

Kattilan ulospuhalluksilla höyryputkistosta poistetaan sinne kemiallisen puhdistuksen jälkeen mahdollisesti jäänyt kiintoaines. Ulospuhalluksissa kattilassa muodostuva höyry johdetaan väliaikaista putkistoa pitkin voimalaitoksen pihalle sijoitettuun äänenvaimennuskonttiin. Kontista höyry johdetaan jäähdytettynä ulkoilmaan.

Äänenvaimennuskontista huolimatta ulospuhalluksesta aiheutuva melu on merkittävän voimakasta. Myös höyryn määrä ulkoilmassa tulee olemaan poikkeuksellisen suuri. Höyry on puhdasta vesihöyryä, eikä se ole ympäristölle tai terveydelle haitallista.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan ulospuhalluksia tullaan tekemään joka päivä 25.7.–14.8. Tyypillisesti ulospuhallus tehdään kahdesti päivässä aamuisin kello 7–10 välillä ja iltaisin kello 17–20 välillä. Yksi ulospuhallus kestänee enintään tunnin.

Näinä aikoina myös voimalaitoksen rannassa kulkevan kevyen liikenteen väylän ja lähimpien venelaitureiden käyttöä joudutaan rajoittamaan. Rajoitusten kesto on ulospuhallusten aikana noin tunnin mittainen ja tästä aiheutuva haitta pyritään minimoimaan.

Muita heinäkuun aikana voimalaitostyömaalla tehtäviä töitä ovat muun muassa kattilan ensitulet ja polttimien viritys, kuljettimien asennuksia polttoaineen vastanotossa ja asfaltointia. Lisäksi aloitetaan kattilarakennuksen julkisivutyöt.