Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helle ei enää yllätä Tampereen ratikoita – Kun lämpötila on yli +25, saa ratikka ajaa vain 15 km/h Hämeenkadulla

Ratikan ajonopeutta lasketaan Hämeenkadulla aina hellesäällä, tiedottaa Tampereen Raitiotie Oy.

Viime viikkoina helteen aiheuttamiin sähköratahaasteisiin varaudutaan nyt tiukennetulla tarkkailulla ja laskemalla ratikoiden nopeutta Hämeenkadulla, kun lämpötila ylittää 25 astetta.

Ratikka ajaa Hämeenkadulla yleensä 20 kilometrin tuntinopeudella, nyt hellehetkinä 15 km tunnissa. Nopeuden alentaminen ei vaikuta aikatauluihin.

Kesäkuun lopussa poikkeuksellisen lämmin sää aiheutti raitioliikenteeseen ongelmia, jotka johtuivat sähköratavaurioista. Kova helle aiheutti metallirakenteisiin lämpölaajenemista, minkä seurauksena sähkönsyötönjohdin riippui normaalia alempana.

Keskustan alueella on tehty kävelytarkastuksia ja öisin liikennekatkon aikana on korjattu muutostarpeita vaatineet kohdat. Kaikki tämänhetkiset korjaukset on nyt tehty, isompia rakenteellisia muutoksia tarkastellaan kesän jälkeen.

Nyt tuleviin hellepäiviin varaudutaan tiukennetulla tarkkailulla ja laskemalla Ratikan nopeutta hieman Hämeenkadulla, kun lämpötila ylittää 25 astetta.

Nopeuden rajoittaminen mahdollistaa sen, että ajolankoja on helpompi tarkkailla, eikä helteestä näin aiheudu odottamattomia katkoksia liikennöintiin.