Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kangasalan hevosviikko huipentuu Hevoskarnevaaliin, jonka tähti on kaupungin tunnetuin kesätyöntekijä

Kangasalla vietetään lauantaina Hevoskarnevaalia.

Laukkaa Kangasalle -viikon maksuton päätapahtuma järjestetään Pikkolan tapahtumakentällä lauantaina kello 10–14.

Ohjelman tuottavat paikalliset tallit ja hevosalan yritykset yhdessä Visit Kangasalan kanssa.

– Kangasalla voi harrastaa hevosten kanssa erittäin monipuolisesti ja tapahtuma on kuin näyteikkuna siihen, kertoo tuotantokoordinaattori Lotta Heinonen Visit Kangasalta tiedotteessa.

Pikkolan tapahtumakentälle rakentuvalla areenalla nähdään juonnettuja näytöksiä lännenratsastuksesta, valjakkoajosta, kouluratsastuksesta, islanninhevosratsastuksesta ja ratsastusjousiammunnasta, jota pääsee myös kokeilemaan.

Näytökset huipentuvat tarinalliseen ratsastusta ja musiikkia yhdistävään Kuukuningatar-esitykseen. Ohjelmalavalla kuullaan luento ratsastajan tasapainoisesta istunnasta.

Karnevaalialueella pääsee kisailemaan Kangasalan keppihevosmestaruudesta koko päivän ajan ja ottamaan kuvan Suomen suurimman kepparin kanssa. Lapsille on tarjolla talutusratsastusta, erilaisia hevosaiheisia tehtäväpisteitä ja glittertatuointeja.

Näyttelyalueen esittelypisteillä pääsee näkemään muun muuassa ravurin kärryineen, hevosauton sekä tutustumaan hevosavusteiseen toimintaan. Myös Kangasalan kesähevonen Maikki saapuu tapaamaan karnevaalivieraita.