Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvivedet tavanomaista viileämpiä, mutta sinilevä lisääntynyt – Havaintorantoja pitkä lista

Pirkanmaalla tehtiintällä viikolla edellisviikkoa enemmän sinilevähavaintoja.

Vähän sinilevää havaittiin kuluvalla viikolla Herrasen uimarannalla sekä laivarannassa Virroilla, Tampereella Näsijärven Elianderin ja Rauhaniemen uimarannoilla sekä Pyhäjärven Pyynikin uimarannalla, Sastamalan Houhajärvessä ja Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla. Runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä. Tällä viikolla havaintotietoja ei saatu Nokialta, Hämeenkyröstä, Ikaalisista, Vesilahdelta, Kihniöstä, Parkanosta ja Pälkäneeltä.

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Kihniön Nerkoonjärveltä, Vesilahden Heinälahdelta, Tampereen Olkahisista ja Hämeenkyrön Mahnalanselkä–Kirkkojärveltä.

Tampereen kaupungin ylläpitämään uimarantojen lämpötila- ja leväpalveluun on kuluvalla viikolla kirjattu havaintoja vähäisestä määrästä sinilevää Halimasjärvestä, Kämmenniemestä, Viitapohjasta, Kaukajärven saunarannalta, Kaupinojalta ja Lahdesjärveltä.

Pintaveden lämpötilat keskiviikkona Virtain Kitusjärvessä, Längelmäveden Kaivannossa sekä Näsijärven Kyrönlahdessa olivat 1,5–1,9 astetta alempia pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna.