Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keppihevosten maastoesteiden SM-kisat, Suomen ainoa kansainvälinen kenttäratsastuskilpailu, ranskalaisia leivonnaisia – Tätä on Ranskalainen viikonloppu

Lempäälän ratsastusseura ja Ratsuniitty järjestävät tänä kesänä Lempäälässä kolmatta kertaa Ranskalainen viikonloppu -nimisen tapahtuman, jossa yhdistyvät ruoka, ulkoilu, keppihevoset ja hevosurheilu.

Tapahtumaa vietetään perjantaista sunnuntaihin 22.–24. heinäkuuta Lempäälän ratsastuskoulu Ratsuniityssä Vaihmalantiellä.

Viikonlopun pääosassa on kenttäratsastus. Perjantaina ja lauantaina käydään junioreiden SM-kilpailut ja kansainvälisen Nordic Eventing Challenge -kilpailusarjan finaali. Perjantaina ovat koulu- ja esteratsastuskokeet ja lauantaina maastoestekokeet. Sunnuntaina on vielä vuorossa nuorten hevosten Avant Trophy -kilpailusarjan finaali.

– Ranskalainen viikonloppu on tänäkin vuonna ainoa Suomessa järjestettävä kansainvälinen kenttäratsastuskilpailu, sanoo tapahtuman vetäjä Aki Karhapää tiedotteessa.

Yleisölle on tarjolla lauantaina oma radankävely, jolla pääsee opastetusti tutustumaan maastoesteisiin. Yleisönäytön jälkeen on koiraihmisten oma näyttö, jonka vetää yksi kilpailijoista oman koiransa kanssa.

Hevosurheilun lisäksi Ranskalaisessa viikonlopussa voi nauttia tapahtuman nimen mukaisesta syömisestä. Piknikeväät voi valmistaa itse tai ostaa jommastakummasta tapahtuman ruokakojuista. Tarjolla on muun muassa ranskalaisia leivonnaisia.

Ranskalaiseen viikonloppuun kuuluvat keskeisenä osana myös keppihevoset. Viikonlopun aikana käydään keppihevosten maastoesteiden SM-kisat.

Ranskalaiseen viikonloppuun on vapaa pääsy. Autolla tulevilta peritään kymmenen euron parkkimaksu, mutta pyörällä tai jalan pääsee täysin ilmaiseksi. Alueelle on Lempäälän bussi- ja junapysäkeiltä parin kilometrin matka.