Tampere Rock City | Vanha kunnon Uusi Tampere tekee paluun, vaikka entinen paikka on purettu – "Helsingin musiikkitapahtumakenttää riivaava eksklusiivisuusajattelu ei kuulu tamperelaiseen tekemisen tapaan"

Uusi Tampere -festivaali tekee paluun. Tuottaja Antti Hietala halusi rakentaa ohjelmistosta mahdollisimman monipuolisen.

Uusi Tampere -festivaali tekee paluun kolmen vuoden tauon jälkeen. Vanha tyyssija Kuivaamo on purettu, mutta tapahtuma on löytänyt itselleen uuden kodin Hiedanrannan karun kauniista tehdasmiljööstä.

Vastaavan tuottajan Antti Hietalan mukaan tapahtumaa on ollut vapauttavaa tehdä, sillä koko aikaa ei ole ollut pelkoa siitä, pilaako uusi variantti kaiken ja johtaako se aivan mahdottomiin viranomaisrajoituksiin.

Hietalasta tuntuu, että festareita ja myös keikkailevia bändejä ja artisteja on nyt enemmän kuin ennen korona-aikaa. Ihmisten ennakkolippujen ostokäyttäytyminen on myös muuttunut. Siinä missä monet tapahtumat olivat aikaisemmin jo kesän alussa loppuunmyytyjä, saavat kaikki jännittää lopullisia lukemia kalkkiviivoille asti.

– Ymmärtäähän sen, että ostopäätös jätetään viime tinkaan eikä niinkään sijoiteta vähiä rahoja kuukausien päähän, Hietala sanoo.

Lauantain timanttinen hip hop -kokonaisuus on myös ehdoton homma.

Uusi Tampere mainostaa itseään ajankohtaiseen ja monipuoliseen popmusiikkiin keskittyvänä tapahtumana. Hietalan mukaan alusta asti onkin ollut tärkeää pitää festivaali monipuolisena niin genrejen kuin artistien tunnettavuuden osalta.

Isojen artistien, kuten Scandinavian Music Groupin ja Pariisin Kevään, rinnalle on hänen mielestään tärkeää tuoda myös kunnon undergroundia. Sitä edustavat tänä vuonna esimerkiksi Sir Liselot ja Jodi Wild.

Hietala nostaa tärpiksi myös nigeriläisen Etran de L’Airin. Hänen mukaansa vuosikymmeniä kotiseudullaan keikkaillut kvartetti menee samaan kastiin Mdou Moctarin kaltaisten tunnetumpienkin aavikkobluesbändien kanssa.

– Lauantain timanttinen hip hop -kokonaisuus (Yeboyah, Kalle Kinos, Rosa Coste, NCO, Eevil Stöö) on myös ehdoton homma. Samoin molempien päivien Representation Matters -puhesisältökokonaisuus on pakko kokea ja nähdä. Se on toteutettu arvostetun tamperelaisen Rare Media -kollektiivin kanssa.

Uusi Tampere järjestetään samaan aikaan keskusta-alueen valtaavan Tammerfestin kanssa. Hietalan mukaan Hiedanranta on oiva pakopaikka niille, joita ei Tammerfestin sisältö kiinnosta. Hänestä on hienoa, että Tampereelle mahtuu kaksi musiikkitapahtumaa samalle viikonlopulle.

– Uskon, että hyvin tehdyt tapahtumat ruokkivat toisiaan, lisää vaan kehiin. Uskon myös yhteistyön voimaan – kaikenlainen kyräily ja vaikkapa Helsingin musiikkitapahtumakenttää riivaava eksklusiivisuusajattelu ei kuulu tamperelaiseen tekemisen tapaan.

Uusi Tampere Hiedanrannassa 22.–23.7.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut