Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Korkeasaari paljastaa: tällä tavoin Kotkan mursu todettiin kuolleeksi – "Arvioimme, että hoitoa kannatti yrittää"

Korkeasaaren eläintarha on hetki sitten kertonut, millainen oli Haminassa ja Kotkassa liikkuneen Stena-mursun viimeinen päivä.

Eläin oli nukutettaessa hyvin heikossa kunnossa ja se menehtyi siirrettäessä Korkeasaareen. Mursu toimitetaan tänään keskiviikkona jatkotutkimuksiin patologille.

Kotkassa pelastustehtävä vaikeutui, kun omakotitontilta havaittu mursu oli päivän aikana siirtynyt metsän puolelle.

– Mursu nukutettiin siirtoa varten, nostettiin pressun avulla kuljetuslaatikkoon ja sijoitettiin eläinkuljetukseen sopivan kuorma-auton kyytiin. Puolimatkassa Kotkasta Korkeasaareen pysähdyttiin, eläinlääkäri tarkasti mursun kunnon ja totesi sen kuolleeksi, Korkeasaari kertoo kotisivuillaan.

Kotkan mursu ei joudu Korkeasaaressa leijonien ruoaksi – Mediat: Tämä on viime yönä kuolleen jättieläimen lopullinen kohtalo

Korkeasaaren eläinlääkäri toimi viranomaisten asiantuntija-apuna mursun ensihavainnoista alkaen. Vaikka Korkeasaaressa ei ole merinisäkkäitä, eläinlääkärillämme on pitkä työkokemus myös niiden hoitamisesta.

– Yhteistyö viranomaisten kanssa toimi hyvin. Mursu ei olisi selviytynyt luonnossa enää omin voimin, mutta viranomaiset arvioivat, että hoitoa kannattaa yrittää, kertoo Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti eläintarhan kotisivuilla.

Trontin mukaan suuren eläimen kiinni ottaminen on hyvin vaikeaa, etenkin vedessä, jossa se liikkuu ketterästi ja voi sukeltaa hyvinkin syvälle.

– Tilaisuutta eläimen kunnon tutkimiseen tai kiinniottoon ei ennen tiistaita ollut.”, mursun siirtoon Kotkasta Helsinkiin osallistunut Trontti jatkaa.

Ruokavirasto tutkii mursun – eläimellä ei ilmeisesti mitään vaarallista tautia