Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksipyöräisten kuljettajat kokoontuivat Tampereella – osallistujat keulivat poliisia kohti

Tampereella ja osin Pirkkalan puolella kokoontui perjantaina 15. heinäkuuta joukko kaksipyöräisiä ja muita moottoriajoneuvoja. Tämä pääosin nuorista kuljettajista koostunut joukko aiheutti joitakin poliisitehtäviä yleisillä alueilla. Tehtävien laatu oli suurelta osin liitoksissa häiritsevään ajoon ja siitä syntyvään meteliin.

Paikalla olleiden partioiden mukaan poliisin saavuttua paikalle alkoi osa kaksipyöräisten kuljettajista keulimaan poliisin suuntaan huomattavalla nopeudella, Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa. Samaan aikaan tien reunassa oli ollut runsaasti jalankulkijoita ja katsojia seuraamassa tätä yleisellä tiellä tapahtuvaa vaarallista ajokäyttäytymistä. Poliisin arvion mukaan erilaisia ajoneuvoja oli paikalla noin 200.

Poliisin mukaan useissa ajoneuvoissa oli puutteita niin varusteiden kuin rekisterikilpien osalta.

– Näihin tulisi ajoneuvojen omistajien sekä alaikäisten kuljettajien huoltajien kiinnittää huomiota ja tarkastaa ajoneuvo aika-ajoin, jotta ajoneuvo on turvallinen ja liikennesääntöjen vaatimassa kunnossa, kehottaa komisario Tomi Koponen tiedotteessa.

Kokoontumiset aiheuttavat runsain määrin huolestuneita soittoja hätäkeskukseen nimenomaan vaarallisen ajotavan vuoksi. Tällöin poliisi saapuu paikalle turvaamaan yleistä järjestystä ja nuorten turvallisuutta.

Yleisesti kokoontumisten seurauksena poliisi joutuu usein toteamaan, että osa osallistujista ei halua noudattaa liikennesääntöjä ja erilaisia temppuja tehdään sivustaseuraajien välittömässä läheisyydessä. Ajoneuvojen puutteellisen kunnon lisäksi yleisimpiä tekoja ovat esimerkiksi kaksipyöräisellä keuliminen, ylinopeudet ja häiritsevä ajotapa. Ajoväylien tukkiminen muulta liikenteeltä on hyvin yleistä ja myös näihin poliisi joutuu puuttumaan.

Koponen muistuttaa kaikkia tienkäyttäjiä huomioimaan sekä omaan liikkumiseen liittyvän toiminnan että muut tienkäyttäjät ja näin tekemään kaikkien liikkumisesta turvallisempaa. Yleisellä tieosuudella temppuilu ei ole hyväksyttävää ja on omiaan aiheuttamaan konkreettisia vaaratilanteita niin itselle kuin myös muille tienkäyttäjille.

Poliisi muistuttaa, että tapahtumien alullepanijat yleensä tiedostavat, että paikalle saapuu runsaasti osallistujia.

– Tällaista kokoontumista suunnittelevan ”järjestäjän” olisi syytä olla yhteydessä poliisiin hyvissä ajoin ennen itse tapahtuma-ajankohtaa. Tärkeää on, että tapahtumalla on yhteyshenkilö, jonka kanssa voidaan suoraan asioida tarpeen mukaan,

Poliisi kuitenkin muistuttaa, että ilmoituksen tekeminen ei anna poikkeusta olla noudattamatta liikennesääntöjä yleisellä tiellä liikuttaessa.

– Sääntöjen noudattamisen lisäksi ajoneuvojen tulee täyttää niille asetetut vaatimukset liikennekelpoisuuden osalta, poliisin tiedotteessa huomautetaan.