Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntomessut | Arvaisitko tätä laattalattiaksi? Laatoitus kelpaa nyt muuallekin kuin kosteisiin tiloihin – "Kestää kauemmin kuin rakennus"

Laatat ovat sisustuksessa nyt in, ilmenee monista Naantalin asuntomessujen kodeista. Laatat kelpaavat niin seiniin kuin lattiaankin, eikä nyt puhuta pelkästään kosteista tiloista.

Asuntomessukodeissa on käytetty niin vaaleaa kuin tummaakin laattaa, mutta monia kohteita yhdistää yksi asia: laatat ovat nyt isoja.

– Ne on helpompi pitää puhtaana, perustelee aluepäällikkö Satu Englund Pukkilalta.

Hän on suunnitellut sisustuksen laattavalmistajan omaan messukohteeseen Talo Pukkilaan. Talo Pukkilassa laattaa on niin lattiassa kuin seinässäkin ja jopa taideteoksena seinällä.

Erikoisuutena on avonaisen keittiö-olohuoneen lattia, joka äkkiseltään näyttää puulta. Kyseessä on kuitenkin laatta, samoin kuin talon puun oloisella etuterassilla.

– Sitä ei tarvitse koskaan käsitellä, se pysyy aina samanlaisena.

Laatat kestäisivät sata vuotta.

Satu Englund, Pukkila

Sisätiloihin Satu Englund on valinnut lisäksi mustanpuhuvan laatan, jonka marmorikuviossa loistaa kullan väri – sen tarkoituksena on tuoda sisätiloihin Naantalin kuuluisan auringon hehkua.

– Kun sama laatta toistuu läpi huoneiston, se tuo rauhallisuutta, Englund toteaa.

Hän kertoo, että samaa laattaa on mahdollista käyttää niin seinissä kuin lattiassakin. Siinä, missä seinille voi valita kiiltäväpintaista, lattia kuitenkin kannattaa päällystää mattapintaisella materiaalilla. Näin lattia ei ole liukas.

Yhden suuren laatan käyttöä sekä lattialla että seinillä näkee monessa muussakin asuntomessukohteessa. Osassa kohteita on valittu hillitty mattapintainen materiaali myös seiniin.

Osassa messukodeista on valittu hyvin tumma värimaailma, jopa mustaa. Toisissa kohteissa puolestaan on menty maanläheisellä vaalealla linjalla.

Värikästä laattaa on harvassa kohteessa. Näissä kodeissa on myös päädytty huomattavasti pienempään laattakokoon – ja laatat on ladottu pystysuuntaan.

Useassa kohteessa on yhdistetty kaksi asuntomessuilla näkyvää trendiä: laattalattia ja puuseinä. Puun väri saa nyt näkyä.

Laatta on kestävä materiaali, Satu Englund kehaisee.

– Laatta itsessään kestää kauemmin kuin rakennus, mutta rakennus vaatii uudistamista useammin. Siksi laatatkin yleensä vaihdetaan noin 25 vuoden välein. Laatat itse kestäisivät sata vuotta.