Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere laajentaa neljänsiä koronarokotuksia – tässä järjestyksessä rokotteen voi hakea

Tampereella ja Orivedellä laajennetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti neljänsiä koronarokotuksia.

Neljänsiä koronarokotteita aletaan jakaa 70–79-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Tämän jälkeen siirrytään 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluviin ja sen jälkeen 60–69-vuotiaisiin, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Neljännen rokotuksen saa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos henkilö on sairastanut koronan ja saanut kolme rokotusta, hän ei tarvitse neljättä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella arkipäivisin terveysasemilla ja Hatanpään laboratoriossa. Rokotusresursseja on myös lisätty ja Hatanpään laboratoriolle avataan keskiviikkona 20. heinäkuuta walk in -rokotuspiste (Hatanpäänkatu 24), johon voi saapua ilman ajanvarausta. Hatanpään walk in -rokotuspiste on ensisijaisesti suunnattu neljättä rokotetta hakeville 70–79-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Walk in -pisteen aukioloajat voi tarkistaa kaupungin verkkosivuilta.

Rokotuskattavuuden kasvaessa siirrytään elokuussa THL:n linjauksen mukaan 18–69-vuotiaiden lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien rokotuksiin ja sen jälkeen 60–69-vuotiaiden, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuulumattomien rokotuksiin.

Jo aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville, voimakkaasti immuunipuutteisille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville asukkaille, kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat joko koti- tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät selviä yksin kotona.