Tampereelle avataan uusi tacoravintola, joka yllättää vielä monet: ei myykään tacoja – "Väli-Amerikassa ja maailmalla taco tarkoittaa..."

Lost Tacos tuo tacot Lapista Tampellaan.

Tampereen Kanta-Tampellaan aukeaa heinäkuun lopussa tacoravintola.

Tampere on Leviltä Suomen valloitusta aloittavan Lost Tacosin ensimmäinen ravintola Lapin ulkopuolella.

– Ruoka on meksikolaisella reseptiikalla tehtyä tacoruokaa, jotka tehdään nykyaikaisin tekniikoin suomalaisista ja itsetehdyistä raaka-aineista ja annos kerrallaan, tiivistää Tampereen Lost Tacosin ravintolaliiketoiminnasta vastaava Ville Ikonen.

Heti alkuun on syytä mennä meksikolaisen ruuan käsitteisiin. Ravintolan nimestä huolimatta Lost Tacosista ei saa Suomessa useimmiten tacoina myytyjä kovia maissitaskuja, vaan tacot tarjoillaan pehmeissä tortilloissa.

– Väli-Amerikassa ja maailmalla taco tarkoittaa ruokalajia. Meillä tarjoillaan vain pehmeitä tacoja eli tortilloja, tarkentaa Ikonen.

Ikonen korostaa, että kyseessä ei ole summittainen lättyjen täyttäminen, vaan jokainen annos on mietitty kokonaisuus, jossa maut on haettu kohdalleen.

– Annos tehdään vasta tilauksesta ja se tarjoillaan lautasella tortillan päällä ja asiakas saa sen itse taittaa tai kääriä.

Idean taustalla ovat kokeneet kokit Joonas Mantila ja Lauri Närhi, jotka perustivat ensimmäisen Lost Tacos -ravintolan Leville viime kesänä. Kummallakin on pitkä ja laaja kokemus huippuravintoloiden keittiöistä.

– Tacot ovat Meksikossa yksinkertainen käsinsyötävä katuruoka, mutta meillä ruokatuote on hyvin pitkälle mietitty ja hiottu ja valmistamiseen käytetään fine dining -ravintoiloissa käytössä olevia menetelmiä.

Esimerkiksi Ikonen heittää sous vide -kypsentämisen, jossa esimerkiksi liha tai kala kypsennetään tyhjiöpakattuna matalassa lämmössä lämpötilaa tarkasti kontrolloiden.

Ikosen mukaan hifistely ei saa kuitenkaan salin puolella näkyä, vaan autenttinen meksikolainen ruokalaji on kunniassa.

– Haluamme tehdä selvän pesäeron tacoja yleensä tarjoaviin texmex-ravintoloihin, jotka ovat amerikkalainen tulkinta meksikolaisesta ruuasta. Kovat taco-kuoretkin ovat syntyneet juuri texmex-ravintoloissa. Me haemme oikeaa ja autenttista meksikolaista makumaailmaa.

Ikosen mukaan tacot ovat ravintolatoiminnalle hyvä ruokalaji, sillä se mahdollistaa yhden tacon nappaamisen välipalaksi taii illanistumisen pitkän kaavan mukaan kaveriporukan kesken.

– Tacojen lisäksi meillä on listalla muitakin meksikolaisia annoksia, kuten nachoja, salaattia, lihaa, cevicheä ja tietenkin churroja.

Lost Tacos avaa ovensa perjantaina 29. heinäkuuta Bistro Viilan entisissä tiloissa Tampellan esplanadilla.

– Liiketila on hyvä ja ravintolan kohderyhmää löytyy. Uskomme, että ruokiemme takia kannattaa kävellä muutaman sata metriä keskustasta, sanoo Ville Ikonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut