Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere-räpin pitkän linjan duunari Tommi Pehmee on uransa käännekohdassa – "Oon ehkä kerran elämässäni maksanut vuokrani masseilla, jotka olen tienannut musiikin kautta"

Pitkän uran kaukana stadionkeikkojen loistosta tehnyt hiphop-artisti julkaisee tänä vuonna levyn, jota povaa uransa kulmakiveksi.

Paljasjalkainen tamperelainen räppäri Tommi Pehmee julkaisee tänä vuonna eri artisteja kokoavan tuottajalevyn, jonka uskoo olevan uransa kulmakivi.

Artistinimellä Beats Please julkaistavalta levyltä on ilmestynyt kaksi singleä. Mega Rare, jossa räpeistä vastaavat Sere ja Silkinpehmee ja Iso Ilta Hattu, jossa mikrofoniin tarttuu Kalle Kinos. Levyn tekeminen on ollut Tommin uran pitkäkestoisin projekti, mutta sitä ennen on Tammerkoskessa virrannut paljon vettä.

Tommi Pehmee syntyi Tampereella vuonna 1988 ja vietti nuoruutensa Tesomalla jääkiekkoa ja jalkapalloa pelaillen. Urheilu ja koulut jäivät kuitenkin sivurooliin kun nuorimies tutustui hiphop-kulttuuriin.

2000-luvun alkupuolella Tommi alkoi kirjoitella ensimmäisiä riimejään ystäviensä kanssa leireillessään Sastamalassa sijaitsevassa Sorjan kesäsiirtolassa, hieman myöhemmin hän innostui myös taustabiittien tekemisestä.

Päivisin nuori räppärin alku istuskeli kirjastossa luurit korvillaan kuunnellen soulia ja funkia, iltaisin äänitettiin ensimmäisiä biisejä, joita oli helppoa jakaa kuunneltavaksi internetin musiikkisivustojen kautta.

Oon ehkä kerran elämässäni maksanut vuokrani masseilla, jotka olen tienannut musiikin kautta.

Mikseri.net-sivuston kautta Tommi tutustui myös Timo Pyykköön, josta tuli tärkeä mentori musiikkiuraansa aloittelevalle räppärille.

Ahkera harjoittelu sekä maailmantähtien kuten Snoop Doggin, Dr. Dren ja Nate Doggin seuraaminen auttoivat artistia löytämään pikkuhiljaa oman äänensä.

Musiikki ja hiphop-kulttuuri ovat kuljettaneet Tommi Pehmeetä monenlaisiin projekteihin ja seikkailuihin. Liki 20-vuotisen soolouransa lisäksi mies on ollut mukana useissa bändeissä, tuottajakollektiiveissa, tapahtumajärjestäjänä, Radio Moreenin Jou Moreeni Räps!-ohjelman juontajana sekä tunnettu aktiivisena tekijänä Tampereen graffiti-piireissä, niin artistina kuin opettajana.

– Se on tapa millä mä rentoutan pääkoppaani, mutta on myös tuonut paljon hyviä mahdollisuuksia, sekä tilaustöitä, Tommi Pehmee kuvailee graffiti-harrastustaan.

Vaikka ura ei ole vienyt häntä omille stadionkeikoille, Tommi Pehmee on nauttinut ennen kaikkea ainutlaatuisesta matkasta, jonka varrella hän on saanut työskennellä useiden inspiroivien lahjakkaiden muusikoiden kanssa, joista esimerkkinä hän kertoo ihailevansa Tykopaatin työskentelyä.

Tommi kertoo muusikon elämän olevan hänelle työtä, jossa monesti palkka on pieni. Vaikka taiteilija rakastaa monimuotoista kotikaupunkiaan, hän toivoo että panostettaisiin aiempaa enemmän myös pienemmän profiilin artistien tukemiseen ja annettaisiin huomiota alakulttuureille.

– Oon ehkä kerran elämässäni maksanut vuokrani masseilla, jotka olen tienannut musiikin kautta. Kun korona tuli kuvioihin, multa meni jalkojen alta noin 15 keikkaa, aktiivisesti musiikin parissa toimiva Tommi Pehmee kertoo arjestaan.

Tommi sai aloitellessaan tukea kollegoiltaan ja on kiitollinen päästessään nyt varttuneempana itse auttamaan uusia artisteja ja tekemään työtä manseräpin eteen. Tommi Pehmeen YouTube-kanavalla julkaistiin huhtikuun alussa 25 tamperelaisräppäriä yhteen kerännyt musiikkivideo nimeltä Tre Cypher.

Itselleen tärkeän tuottajalevyn julkaisemista innolla odottava Tommi paljastaa, että tänä vuonna häneltä on lupa odottaa myös paljon muuta musiikkia. Rapin lisäksi vanhemmiten folk-musiikista innostunut monitoimimies haaveilee jo kesästä, jolloin pääsee heittelemään koripalloa ystävien kanssa tai nautiskelemaan Näsinkallion ja Hiedanrannan tunnelmasta.

Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uraansa rakentanut Tommi Pehmee jatkaa työntekoa ja kertoo toiveistaan päästä tuottamaan tulevaisuudessa ulkomaalaisiakin artisteja.

– Tulevaisuudesta pitää olla hyvä fiilis. Jos ei ajattele niin, tuskin mitään hyvää tulee tapahtumaankaan. Mä koen, että me kaikki vaikutetaan siihen omaamme ruokkimalla sitä miten me halutaan sen kasvavan, Tommi Pehmee päättää.