Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kai Meriluoto paukuttaa maaleja Ilvekselle, mutta missä hän pelaa elokuussa? – "Kaupunki on suuri"

HJK:n lainapelaaja sopeutui helposti Tampereelle, koska se on suuri kaupunki.

Hyökkääjä Kai Meriluodon, 19, lainasiirto HJK:sta Tampereen Ilvekseen on ollut loistava ratkaisu kaikille osapuolille.

Meriluoto on tällä hetkellä jalkapallon Veikkausliigan maalipörssin jaetulla sijalla kolme. 12 ottelussa on syntynyt kuusi osumaa.

– Jo tullessani Ilvekseen uskoin itseeni ja tiesin pystyväni pelaamaan hyvän kauden, mutta kuusi maalia tässä vaiheessa kautta on yllättänyt minutkin, mies myöntää.

Meriluoto kertoo, että muitakin lainaseuravaihtoehtoja oli, mutta Ilves oli ylivoimainen ykkösvalinta.

– Tiesin tarkkaan, miten hyvä seura Ilves on nuorelle pelaajalle, joka haluaa kehittyä, Meriluoto toteaa ja viittaa lukuisiin pelaajiin, jotka ovat lähteneet viime vuosina Ilveksestä maailman kentille.

Tiesin tarkkaan, miten hyvä seura Ilves on nuorelle pelaajalle.

Meriluoto on viihtynyt Tampereella päivästä yksi alkaen.

– Kaupunki on suuri. Sopeutuminen Helsingistä muuttaessa on silloin helppoa, Meriluoto perustelee.

Kai Meriluoto on tehnyt paljon maaleja pikkujuniorista lähtien, mutta on pelannut vuosien aikana muillakin pelipaikoilla kuin kärkenä. Hän on pelannut tällä kaudella Ilveksessäkin myös laidalla ja kymppinä eli keskikentän ja hyökkäyksen välissä.

– Olen tajunnut viimeistään Ilveksessä, että pärjään niilläkin pelipaikoilla. Pelinkin tapahtumat näkee eri tavalla eri paikoista.

Maailman huippuhyökkääjien otteiden seuraaminen otteluista tai YouTube-pätkistä on nykypelaajalle osa arkipäiväistä oppimisprosessia.

– Katson usein ennen seuraavaa peliä pätkiä esimerkiksi Robert Lewandowskin tai Karim Benzeman tekemistä maaleista, Meriluoto kertoo.

Kai Meriluodon kauden 2022 tärkein henkilökohtainen tavoite on tulla yhä kypsemmäksi jalkapalloilijaksi monin eri tavoin.

– Haluan uskaltaa pitää palloa rauhallisemmalla mielellä, jotta en hosuisi enkä menettäisi sitä liian helposti. Minun pitää parantaa myös syöttöjeni laatua, hyökkääjä ynnää.

Suomen siirtoikkuna, eli ajanjakso, jolloin pelaajasiirtojen tekeminen on sallittua, on auki 1.8.–31.8. Siirtyykö Kai Meriluoto silloin ulkomaille?

– Sitä en osaa kommentoida, hän sanoo.