Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilves pestasi ruotsalaisen maalitykin – "Täällä minulla on myös mahdollisuus ponnistaa ulkomaille"

Ilves ja 22-vuotias ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen kauden 2023 loppuun saakka. Sopimukseen sisältyy myös option kaudelle 2024.

Ilves tiedotti asiasta tiistaina.

Larsson siirtyy Tampereelle Ruotsin Superettanissa pelaavasta AFC Eskilstunasta.

Alkukauden hän on kuitenkin pelannut lainalla Suomessa Ykkösen Ekenäs IF:ssä, jossa hän on sensaatiomaisen kauden aikana iskenyt 12 maalia 13 ottelussa. Aiemmin Ykkösen Cupissa ja Suomen Cupissa Larsson iski yhteensä neljä maalia.

Nuori hyökkääjä on pelannut yhteensä 120 miesten ottelua Ruotsin eri sarjatasoilla, joista ensimmäisessä hän edusti Motala AIF:ää kaudella 2016. Larsson on edustanut lisäksi mm. FC Linköping Cityä, AFK Linköpingiä ja Åtvidabergs FF:ää.

Tehokkaan hyökkääjän otteet Ykkösessä eivät jääneet seuralta huomaamatta ja siirrosta päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen.

– Ilves on suuri seura Suomessa, joten oli hienoa kuulla, että seurassa oltiin kiinnostuttu minusta. Joukkue on nuori ja nälkäinen ja täällä minulla on myös mahdollisuus ponnistaa ulkomaille. Se oli yksi ratkaisevista asioista miksi halusin tulla juuri Ilvekseen, Larsson iloitsee Ilveksen tiedotteessa.

Suomen ja suomalaiseen jalkapalloon kauden 2022 aikana tutustunut Larsson kertoo kotiutuneensa maahan hyvin.

– Suomeen siirtyminen on ollut itselleni todella helppo, sillä maa on todella samankaltainen kuin Ruotsi. Pystyn olemaan täällä oma itseni mikä on ollut hieno asia. Pidän Tampereesta kaupunkina jo todella paljon, Larsson sanoo.

Hyökkääjänä Larsson luonnollisesti tavoittelee maalien lisäksi syöttöjä sekä voittoja yhdessä joukkueena.

– Uskon, että pystyn jatkamaan samaa virettä kentällä, joka minulla on tähän asti Ykkösessä ollut. Olen varma, että olemalla oma tehokas itseni pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan pisteitä. Joukkueena lähdemme tietysti tavoittelemaan Europaikkoja ensi kaudelle, Larsson kertoo.

– Etsimme pelaajia vahvistamaan joukkuetta ja olimme kiinnittäneet huomiota Adamin dynaamisuuteen ja aktiivisuuteen mennä eteenpäin. Hänellä on myös uskomaton kyky tehdä maaleja. Hän vastasi juuri meidän tarpeitamme, Ilveksen valmentaja Joni Lehtonen kertoo uusimmasta hankinnasta tiedotteessa.

– Adam on liikkuva pelaaja, joka tuo peliimme paljon aloitteita ja vaarallisuutta varsinkin vastustajan boksiin. Odotamme häneltä tietysti tehoja, päävalmentaja Toni Kallio kommentoi tiedotteen mukaan.