Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Voima on nyt Sorsapuistossa: Tähtien sota ja Rauli Virtanen ovat vetäneet reilussa viikossa yli 6 000 Tampere-taloon – "Matkailijat selkeästi uskaltavat taas liikkua"

Tampere-talon kesänäyttelyillä jo reilussa viikossa yli 6 000 kävijää, tiedottaa Tampere-talo.

Unofficial Galaxies -näyttely esittelee Tähtien sota -fanimaailmasta tuttuja keräilyesineitä ja ulkomaankirjeenvaihtaja Rauli Virtasen dokumentaarinen valokuvanäyttely maapallon kriisialueiden elämää 50 vuoden ajalta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kesänäyttelyiden kävijämäärään. Heinäkuun alussa helle vielä houkutteli ihmisiä rannoille, mutta nyt kelien viilentyessä lomalaiset ovat selkeästi löytäneet yhä enemmän myös kulttuurin pariin. On upea nähdä, kuinka Tampere-talon käytävät kuhisevat innokkaita Tähtien sota -faneja toinen toistaan hienommissa avaruusvetimissä. Aika monta pientä ja vähän isompaakin Darth Vaderia ja prinsessa Leiaa olen täältä bongannut, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen kertoo tiedotteessa.

Unofficial Galaxies esittelee Tähtien sota -fanimaailmasta tuttuja keräilyesineitä, rekvisiittaa, pukuja ja harvinaisia lelufiguureja. Suomessa ensimmäistä kertaa nähtävän englantilaisen keräilijän yksityiskokoelman alkuperäisiä elokuvissa käytettyjä esineitä ovat Anakin Skywalkerin työpöytä ja -tuoli Pimeä uhka -elokuvasta (1999), Darth Vaderia esittäneen näyttelijä David Prowsen Uusi toivo -elokuvakäsikirjoitus (1977) sekä alkuperäistrilogian kuvasuunnitelmat vuosilta 1977–1983. Kokoelman puvut, haarniskat, aseet, patsaat ja muut luonnollisen kokoiset keräilyharvinaisuudet ovat taidokkaasti tehtyjä kopioita, joita elokuvasarjan oheen on vuosien varrella tuotettu.

Ulkomaankirjeenvaihtaja, tietokirjailija, kuvajournalisti ja tv-tuottaja Rauli Virtasen dokumentaarinen Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttely kattaa puoli vuosisataa maapallon kriisialueiden elämää. Näyttelyn vanhimmat kuvat ovat syksyltä 1972, jolloin Virtanen matkusti Vietnamiin raportoimaan siellä vallinneesta sodasta. Tuoreimmat kuvat kertovat karua tarinaansa viime kuukausien Ukrainan sodan tapahtumista, joita Virtanen on ollut paikan päällä tallentamassa. Näyttelyä suositellaan sen aihepiirin vuoksi yli 12-vuotiaille.

– Tampere on vetovoimainen kaupunki keskellä Suomea, ja me Tampere-talossa odotamme ja toivomme tulevista viikoista erinomaista matkailukesää. Matkailijat selkeästi uskaltavat taas liikkua, ja Tampereelle on helppo tulla kauempaakin. Tampere-talon molemmat kesänäyttelyt palvelevat myös kansainvälisiä vierailijoita, sillä niiden aiheet ovat universaaleja ja sisällöt tarjolla suomeksi ja englanniksi, Nevalainen jatkaa.

Tähtien sota -keräilyesineitä sisältävä Unofficial Galaxies on esillä 31. heinäkuuta asti ja Rauli Virtasen Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttely 10. elokuuta asti.