Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Katukaupassa on uusi huume, jonka nuorimmat käyttäjät ovat alakoululaisia

Huumekatukaupassa liikkuu laiton Ksalol-aine, jonka nuorimmat käyttäjät ovat alakoululaisia, kertoo Yle.

Ksalol on rauhoittava lääke, joka on bentsodiatsepiinin johdannainen. Huumekatukaupassa sitä on liikkunut muutamien vuosien ajan.

– Henkilöillä, jotka joutuvat katukaupassa kanssamme tekemisiin, on lähes aina hallussaan jonkinmoinen määrä Ksalolia, Helsingin huumepoliisin rikoskomisario Jari Nikonen sanoo Ylen haastattelussa.

Ksalolia tulee Suomeen tavallisimmin Itä-Euroopan maista. Sen äyttäjäkunta on yhä nuorempaa. Rikoskomisario Jari Nikosen mukaan Ksalolia käyttävät etenkin alle 30-vuotiaat henkilöt.

– Törmäämme tähän hyvin paljon muiden tehtävien yhteydessä, eli jos poliisi kutsutaan esimerkiksi paikalle näpistyksestä, niin lähes poikkeuksetta löydämme epäillyiltä muun muassa Ksalolia. Silloin puhumme jopa 15-vuotiaista käyttäjistä, Nikonen sanoo.

– Nuorimmat Ksalolin käyttäjät ovat tietojemme mukaan olleet ala-asteikäisiä, Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka toteaa Ylelle.