Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanantaina Ratinassa pelataan sarjataulukon puolivälin herruudesta – "Kotona meille ei mikään muu kelpaa, kuin kolme pistettä"

Ilves ja tällä kaudella 20-vuotista seurahistoriaansa juhliva AC Oulu ottavat toisistaan mittaa maanatai-iltana kello 18 Ratinassa.

Joukkueet ovat tasapistein peräkkäin sarjataulukossa sijoilla viisi ja kuusi.

AC Oulu nousi viime kaudeksi takaisin pääsarjatasolle kymmenen vuoden tauon jälkeen voitettuaan Ykkösen vuonna 2020.

Liigakauden avausottelussa Ilves haki kolme pistettä, kun yhtä päivää vaille 19-vuotias Eetu Mömmö teki kaksi hienoa puskumaalia. Toisessa kohtaamisessa samainen mies laukoi komeasti ottelun ainokaisen, joten Mömmön tehokkuus koitui oululaisten kohtaloksi.

Tällä kaudella Ilves matkusti liigan pohjoisimman seuran vieraaksi huhtikuun viileydessä, tosin evakkokentälle Vaasaan.

Argentiinalainen Michael Lopez viimeisteli jo avausjaksolla tilanteeksi 2–0 oululaisten eduksi, mutta kissapeto ei luovuttanut.

Kai Meriluodon kavennus käynnisti takaa-ajon, joka huipentui koko ottelun viimeiseen tilanteeseen. Tuomas Ollilan vihainen kuti upposi sisään ja vierailijat pääsivät tuulettamaan tasoitusosumaa päätösvihellyksen soidessa taustalla.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset sarjaotteluissa olivat tamperelaisten nousuun johtaneella Ykkösen kaudella 2014. Kolmesta ottelusta Ilves voitti yhden ja hävisi kaksi.

Tuolloin oululaisten riveissä täydet minuutit pelasi keskikentän ankkuri Tuure Siira, jolla on nyt menossa kuudes kausi keltavihreissä. Saman kauden Ilveksestä nykyjoukkueessa vaikuttaa enää toppari Tatu Miettunen.

Yhden ottelun vähemmän pelannut Ilves on tällä hetkellä oululaisia sijoituksen ylempänä, viidentenä. Nuorella joukkueella ymmärrettävästi tulee välillä ailahteluja, mutta tupsukorvat ovat myös näyttäneet pystyvänsä venymään tiukoissa paikoissa niskan päälle.

Useassa ottelussa kapteeninnauhaa kantanut keskikestän kapellimestari Petteri Pennanen antaa vahvaa esimerkkiä.

Maanantain ottelusta ovat sivussa loukkaantumisten takia Teemu Jäntti ja Yusif Moussa. Kalle Katz on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

Helmikuussa Ilveksen riveihin liittynyt hyökkääjä Jorn Vancamp palasi alkuviikosta kotimaahansa Belgiaan. Vancampin kanssa heinäkuuhun asti allekirjoitettu sopimus sisälsi seuran jatko-option, joka yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa päätettiin jättää käyttämättä.

Päävalmentaja Toni Kallio on ollut tyytyväinen harjoitusviikon kulkuun. Heinäkuun myötä monessa joukkueessa on pelaajaliikennettä, eikä Ilves ole poikkeus. Hyökkääjä Jorn Vancamp teki lyhyen Ilves-visiittinsä aikana kolme maalia: FC Lahtea vastaan Liigacupissa, Suomen Cupissa TPS M35:tä vastaan ja viimeisenä AC Oulua vastaan harjoitusottelussa. Veikkausliigassa tehot jäivät puuttumaan.

– Tiedostimme, että Jornin kunto on keskeneräinen, ja työmaata riittäisi. Kyseessä on hyvä pelaaja, mutta emme saaneet häntä kuntoon. Molemmille osapuolille oli paras ratkaisu tässä kohtaa, että emme pidä häntä loppukautta kiinni meillä, Kallio mainitsee.

Oulun sinipaidat ovat näyttäneet pelaavansa ennakkoluulotonta futista. Ilves saa maanantaina jalkeille iskukykyisen joukkueen, joka on ammentanut oppia kantapään kautta.

– Oululla on ollut hyvä kauden aloitus. Pelit ovat välillä ailahdelleet, mutta parhaimmillaan he pelaavat todella hyvää futista. Rohkeaa pelinavaamista alhaalta lähtien. Heillä on yläkerrassa hyviä yksi vastaan yksi -pelaajia, jotka pyrkivät haastamaan boksiin ahnaasti. He ovat viimeisimmän VPS-tappion varmasti käsitelleet pois alta, ja sieltä tulee kova haaste meille.

– HIFK-voiton myötä me olemme ihan aikataulussa. Viimeksi Oulua vastaan teimme liikaa henkilökohtaisia virheitä ja päästimme pari helppoa maalia. Puoliajalla vaihdoimme ryhmitystä ja pääsimme niskan päälle. Saimme ainakin pisteen mukaan, mutta nyt se ei riitä. Kotona meille ei mikään muu kelpaa, kuin kolme pistettä, Kallio päättää.

Lähde: Ilvesedustus.fi