Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästä syystä Patrik Laineella on vielä hehkutettu Nokia-areena kokematta – "Sieltä näkee pelit paremmin ja saa rauhassa nauttia niistä..."

Tamperelaiskiekkoilijalla ei ole vielä NHL-työpaikkaa ensi kaudeksi. Mies toivoo pitkää sopimusta.

Tappara-kasvatti Patrik Laineella ei ole vielä työpaikkaa NHL:stä ensi kaudeksi. Hänen agenttinsa on neuvotellut sopimuksesta jo pitkään tamperelaisen jääkiekkoilijan viime kauden seuran Columbus Blue Jacketsin kanssa.

Laine haluaisi pitkän sopimuksen ja tietysti hyvällä korvauksella, mutta lyhyemmän sopimuksen vaihtoehtoakaan ei ole suljettu pois, mies kertoo.

Patrik Laineen kaudessa 2021-22 oli paljon ikäviä asioita. Hänen isänsä kuoli marraskuussa. Lisäksi kiekkoilija kärsi loukkaantumisista.

Kaikesta huolimatta tamperelainen teki runkosarjassa 56 ottelussa 56 pistettä ja oli kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin useammalla aikaisemmalla NHL-kaudellaan.

Hyvän ja huonon pelin ero kuroutui taas pienemmäksi.

– Kausi kääntyi lopulta ihan hyväksi. Hyvän ja huonon pelin ero kuroutui taas pienemmäksi, Laine toteaa.

– Ihmiset katsovat teksti-tv:tä, jossa lukee Laineen kohdalla tehot 0+0 yön ottelusta. Siitä he ajattelevat, että onpa surkea pelaaja. Täytyy muistaa, että toisinaan jääkiekkoilija voi pelata todella hyvän pelin joukkueelle, mutta ei tee kolmea maalia, Patrik Laine muotoilee.

Columbuksen kausi päättyi runkosarjaan, mutta Laine ei päässyt loukkaantumisen takia edustamaan Leijonia MM-kotikisoissa.

Vaikka mies oli kisojen aikaan Tampereella, ei hän käynyt katsomassa otteluita Nokia-areenalla.

– Katselin niitä televisiosta kotisohvalta. Tykkään katsoa jääkiekkoa telkkarista. Sieltä näkee pelit paremmin ja saa rauhassa nauttia niistä, Laine kertoo.

Mies ei ole muutenkaan käynyt vielä areenalla. Jos sopimus Columbuksen kanssa syntyy, tulee siihen viimeistään mahdollisuus marraskuussa, jolloin Columbus kohtaa mestari Colorado Avalanchen kahdessa ottelussa Nokia-areenalla.

Tällä hetkellä sopimukseton Laine harjoittelee porukassa, johon kuuluvat Aleksander Barkov, Roope Hintz, Joona Luoto, Henrik Haapala, Anton Levtchi ja TPS:n toissakauden pelaaja Ruslan Iskhakov.

– Sasha ja Joona ovat ottaneet ryhmässä valmentajien roolit. Itse tulen porukan mukana ja yritän kuunnella mitä pitää tehdä, Patrik Laine vitsailee.