Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin blues tekee maihinnousun Viikinsaareen – Perinteinen tapahtuma julkisti esiintyjiään

Tampereen loppukesän perinteinen juurimusiikkitapahtuma SaariBlues soi tänä vuonna lauantaina 20. elokuuta. Viikinsaaressa esiintyvät Dave Lindholm Esittää: Kynä & Kumppanit, Marjo Leinonen & Viranomaiset, Emilia Sisco & The Northern Lights, Veeti Kallio ja Dortmunder.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäneen Dave Lindholmin Kynä & Kumppanit esittää Lindholmin biisejä kuudelta vuosikymmeneltä. Ohjelmistossa on myös kappaleita orkesterin omalta albumilta vuodelta 2018. Daven lisäksi tunnetta ja ammattitaitoa tarjoavat kitaristi Pekka ”Devil” Virtanen, basisti Marko Haavisto, rumpali Kuja Salmi ja kosketinsoittaja Viljami Viippola.

Marjo Leinonen & Viranomaiset -kokoonpanon rouheat kitarat ja laulaja Marjo Leinosen ainutlaatuinen ääni yhdistyvät kokoonpanon käsissä alkuvoimaiseksi poljennoksi, jossa on kuitenkin myös moderni klangi. Soulia ja bluesia syvästi ja tunteellisesti tulkitseva Emilia Sisco oli Finnish Blues Awardsin Vuoden tulokas vuonna 2017. Sittemmin laulaja on julkaissut albumin You Ain’t Heard ja esiintynyt useiden eri yhtyeiden kanssa Suomessa ja ympäri Eurooppaa. SaariBluesissa vokalistia säestää 8-henkinen The Northern Lights, joten soundi tulee olemaan suuri ja syvä.

Soolona SaariBluesissa laulava Veeti Kallio muistetaan muun muassa yhtyeistä Veeti & The Velvets, Leningrad Cowboys ja Veeti & Elastic Family. Myös eri teatterien lavoilta ja tv:stä tuttu esiintyjä on karhea ja lämmin kuin elokuinen ilta ja luvassa on sielukas hetki Veetin seurassa.

Dortmunderin Marko Aho ja Tapsa Kojo -duon keikoilla kuullaan rouhean juurevaa suomenkielistä rockia, kantria, bluesia ja zydecoa kitaroin ja haitarilla. Omien biisien lisäksi setistä löytyy runsaasti sekalaisia klassikoita omina käännöksinä (Dr Feelgoodia, Fogertya, Willie Nelsonia) sekä jokusia hyvin valittuja lainoja.

EDIT 9.7. kello 21.25: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe.