Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteriarvio | Viikinsaaren kesäteatterissa ollaan kepeän kesäisesti tanssilavatunnelmissa – vähän liiankin kepeästi... – "Janne Virtanen tekee pitsaa rakastavasta maajussista sympaattisen miehen"

Kaidesaaren tansseissa lauletaan Carolan kappaleita.

Teatteriarvio

Viikinsaaren kesäteatterissa nähtiin viime ja toissa kesänä Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa. Viime kesän esitys oli vielä huimasti parempi; näyttelijäntyö oli hulvattoman hauskaa.

Odotukset olivat siis suuret, ja tämänvuotinen Kaidesaaren tanssit onkin hienoinen pettymys. Suurin syy on käsikirjoittajakaksikon – Hannu Suutari ja Martti Töttölä – jonka kirjoittama Kaidesaaren tanssit on luvattoman kapoinen. Näyttelijäryhmä tekee parhaansa, osa jopa ylittää itsensä, mutta yksinkertaisen käsikirjoituksen takia esitystä painaa osin väkisin hauskuttamisen tuntu.

Kaidesaaren tansseissa ollaan kesätapahtumassa, jossa valitaan jokavuotinen Saaren Tähti. Ohjelmatoimiston johtaja Nude Nuutinen (Jarkko Tiainen) tuo kilpaan oman suosikkinsa Tonyn ja karaokekuningatar vuodelta 1998 Marita osallistuu kahdella eri nimellä.

Esitettävät kappaleet ovat tuttuja: mukana on Carolan tunnetuksi tekemiä kappaleitakin kuten Kielletyt leikit ja Rakkauden jälkeen. Reippaasti soi myös tuttu Kellä kulta, sillä onni.

Näyttelijät ovat hyviä laulajia ja heidän tulkintojaan kuuntelee mielellään. Tarinassa on tietysti myös romantiikkaa; kiinnostavin on Jaanan (Jane Kääriäinen) ja Reinon (Johannes Korpijaakko) hitaasti leimahtava lempi.

Korpijaakko on lahjakas näyttelijä, joka hurmasi kolme vuotta sitten Tampereen Teatterin Ellingin nimiroolissa ja Kivi-näytelmän Aleksis Kivenä.

Esityksen taattu koomikko on tietysti Risto Korhonen. Hänen sisääntulonsa räpylät jaloissa, kellukkeet ja pelastusrengas turvanaan on hulvaton – laulaja kertoo uineensa Viikinsaareen.

Uusi kasvo Viikinsaaressa on Janne Virtanen, Uusi päivä -sarjasta tuttu. Hän tekee pitsaa rakastavasta maajussista sympaattisen miehen eikä ihme, että kulttuurisihteeri (Birgitta Putkonen) katselee häntä ihastuneensa.

Katariina Kuisma-Syrjä luistelee hienosti kahden eri laulajatyypin välissä ja onnistuu hankkimaan kanssalaulajakseen Jaanan (Jane Kääriäinen). Järjestysmies (Preeti Pesä) pääsee hänkin laulamaan, mutta kenestä kruunataan Saaren Tähti?

Johanna Reilinin ohjaus ottaa käsikirjoituksesta irti kaiken minkä saa ja luvassa on kepeää kesäviihdettä.