Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Patrik Laine: "Kyllähän kaikki vaatteeni ovat hienoja" – Näin NHL:n tyyli-ikoni valitsee päivän asun

Piparminttu-Pate. Yhdistelee Zoolanderia, Batmania ja James Bondia. Täysvihreä asustus pipoa myöten. Sinisessä puvussa maastokuviotäpliä. Kuin avaruusmies Star Trekistä.

Näin jääkiekkoilija Patrik Laineen pukeutumistyyliä kuvailtiin viime NHL-kaudella Pohjois-Amerikan tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa.

Laineen fanit tietävät jo, että kun Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä tulee peliin tai seuran viralliseen tilaisuuteen, on yllä asuste, jota kukaan ei osannut arvata.

Ajatus tyyli-ikoniksi ryhtymisestä on saattanut tulla kotoa. Patrik Laineen tyttöystävä Sanna-Mari Kiukas on kiekkoilijan henkilökohtainen stylisti.

– Menemme yleensä yhdessä vaatekaapille katsomme mitä laitan tänään päälle. Yleensä päätös tulee tyttöystävältä. Minulla on pieni mahdollisuus vaikuttaa asiaan, Laine sanoo.

Laine myöntää, että hänen vaatekaapissaan on myös niin sanottuja perusvaatteita.

– Kun olen valinnut räväkän pukeutumisen tyylin niin en enää voi mennä mihinkään "perusmustalla". Siitähän tulisi paljon enemmän puhetta julkisuudessa, Laine muistuttaa.

Mies suhtautuu vaatteistaan nousseeseen kohuun olan kohautuksella.

– Minulle on ihan sama mitä puhutaan, kunhan puhutaan. Kivaa ei olisi sekään, jos minusta tai vaatteistani ei puhuttaisi mitään, 24-vuotias tamperelainen muotoilee.

Jokaisella Laine-fanilla lienee mielipide kiekkoilijan upeimmasta asusteesta. Mies ei itse osaa sanoa suosikkivaatettaan.

– Tuo kysymys on vähän kuin isää pyydettäisiin valitsemaan suosikkilapsi. Kaikki asusteet ovat yhtä hienoja ja tärkeitä, Patrik Laine määrittelee, mutta jatkaa:

– En halua kuulostaa omahyväiseltä, mutta kyllähän kaikki vaatteeni ovat hienoja, hän naurahtaa.

Jos Patrik Laine pelaa ensi NHL-kaudellakin Columbuksessa, kohtaa hänen joukkueensa marraskuussa Tampereelle kahdesti mestari-Coloradon.

Miten räväkästi mies aikoo silloin pukeutua astellessaan areenalle?

– En ole vielä miettinyt asiaa, mutta eiköhän asuste mene jotenkin överiksi. Joku kiva puku ja hattu kylkeen niin siinä on suomalaisilla päiviteltävää loppuvuodeksi.