Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamk Suomen toiseksi suosituin ammattikorkea, joka neljäs ensisijainen hakija pääsi sisään – Opiskelemaan pääsemiseen vielä useita reittejä

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä noin 2300 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee Tamkin tutkinto-ohjelmiin. Seuraava hakumahdollisuus avautuu syksyllä.

Korkeakoulujen kevään 2022 toisessa yhteishaussa Tamk oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu: hakijoita oli kaikkiaan 16357, joista ensisijaisia hakijoita 6661. Uusia tutkinto-opiskelijoita valittiin yhteensä 1858, joten ensisijaisiin hakijoihin suhteutettuna noin joka neljäs hakija pääsee tavoittelemaansa tutkintokoulutukseen.

Elokuussa aloittavista opiskelijoista 1575 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 283 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä TAMK sai 50 lisäaloituspaikkaa vuodelle 2022. Lisäaloituspaikat saatiin sairaanhoitajan ja bioanalyytikon koulutuksiin.

Kaikki keväällä hakeneet ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Tulokset ovat nähtävissä myös Oma opintopolku -palvelussa.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15. heinäkuuta kello 15. Joissain hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 2. elokuuta kello 15.

Hakijan on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista pis lukien rakennusarkkitehdin soveltuvuuskokeesta.  

Uudet opiskelijat aloittavat elokuussa orientoivilla opinnoilla ja tutustuvat samalla uuteen opiskeluympäristöönsä sekä opiskelukavereihinsa. Uusien opiskelijoiden on hyvä seurata TAMKin uuden opiskelijan ohjelmakohtaisia verkkosivuja, sillä tiedot saattavat päivittyä kesän aikana.

Tamkiin voi hakea opiskelemaan avoimen korkeakoulun opintojen perusteella avoimen väylän haussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaussa. Kevään 2022 avoimen väylän haussa ja siirtohaussa valittiin yhteensä noin 240 opiskelijaa.    

Haku avoimen AMK:n polkuopintoihin alkaa pääsääntöisesti heinä-elokuun vaihteessa. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi. Seuraava avoimen väylän haku ja siirtohaku on 30.9.–14.10. Hakukohteet julkaistaan Tamkin verkkosivuilla kesän aikana.

Seuraava valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on 31.8–14.9. Tamkilla on syksyn haussa 12 hakukohdetta viidellä koulutusalalla ja yhteensä 660 aloituspaikkaa.