Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen yliopistoon valittiin lähes 3 600 uutta opiskelijaa – Näin selvität, kuinka kävi

Tampereen yliopistoon on valittu 3 562 uutta opiskelijaa.

Opiskelupaikan sai nyt useampi kuin viime vuonna, jolloin määrä oli 3 395.

Hakijoita oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 28 881. Tampereen yliopisto oli Suomen toiseksi suosituin yliopisto niin kokonaishakijamäärältään kuin ensisijaisten hakijoiden määrältään.

Suosituimpia hakukohteita kevään toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin, kauppatieteiden ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Suomenkielisissä koulutuksissa aloittaa 3 562 opiskelijaa syksyllä 2022. Nyt valittujen lisäksi yhteensä yli 850 englanninkielisiin koulutuksiin hakenutta sai opiskelupaikan jo aikaisemmin keväällä.

Näyttöreittien kautta 144 opiskelijaa sai opiskelupaikan. Näyttöreitti voi toimia joko valintakokeen korvaajana tai ylimääräisenä valintaväylänä hakukohteesta riippuen. Näyttöreitillä hakemisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut hakukohteesta riippuen vaaditun opintojakson tai MOOC-kurssin tietyin kriteerein.

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikot toteutetaan kampuksilla terveysturvallisuus huomioon ottaen elokuun lopussa. Myös tuutoriryhmät kokoontuvat heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien.

Opetus toteutetaan lähiopetuksena turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden. Hybridiopetusta tai etäopetusta voidaan kuitenkin käyttää silloin, kun sille on pedagogisesti vahvat perusteet. Tampereen yliopisto seuraa terveysviranomaisten suosituksia ja tarvittaessa päivitämme ohjeistuksia.

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15. heinäkuuta klo 15 mennessä.

Kaikki kevään toisessa yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta.

Varasijavalinta päättyy 2. elokuuta klo 15. Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa sekä yliopistojen siirtohaussa hakeneet ovat saaneet tiedon valintojen tulosten julkaisusta sähköpostitse.