Loppuviikolla saunotaan Hakametsän parkkipaikalla – Torstaina Bullet for My Valentine, perjantaina Five Finger Death Punch ja lauantaina Skid Row... ja Cyan Kicks

Sauna Open Air valtaa Hakametsän upeiden ulkomaisten ja kovien kotimaisten muodossa.

Kesä 2022 muuttuu pian entistäkin kuumemmaksi, sillä paluun tekevä Sauna Open Air -festivaali ottaa viikonvaihteessa haltuun Hakametsän jäähallin parkkialueen. Vanhan kiekkopyhätön kupeessa esiintyy kolmen päivän aikana kahdella lavalla yhteensä 32 yhtyettä.

Uusien puitteiden ja mittavan esiintyjäkaartin kautta historian yhdestoista Sauna Open Air soikin suurempana kuin koskaan. Festarin ulkomaisiin tähtiin kuuluvat muun muassa Skid Row (USA), Five Finger Death Punch (USA), Bullet for My Valentine (UK), In Flames (SWE) ja Danko Jones (CAN).

Vaikka järjestävä taho RH Entertainment organisoi vuosittain kymmenittäin keikkoja ja festivaaleja ympäri Suomen, Sauna Open Airilla on erityinen sija yrityksen sielussa ja sydämessä.

UMK oli meille tärkeä kokemus ja ponnahduslauta.

– Hakametsän jäähallin parkkialue on meidän kotikenttämme, ja sinne on kunnia-asia tuoda äärimmäisen laadukasta ohjelmaa. Sauna Open Airissa ei säästellä kansainvälisyydessä ja korkeatasoisuudessa, toimitusjohtaja Riki Huhtala lupaa.

Myös kotimaista raskaamman osaston tavaraa riittää roppakaupalla. Yksi festarin kiintoisista tuoreemmista suomalaisnimistä on helsinkiläinen alternative rock -yhtye Cyan Kicks, joka pärjäsi hyvin viime talven Uuden Musiikin Kilpailussa.

– UMK oli meille tärkeä kokemus ja ponnahduslauta. Kilpailun valtava tuotanto, medianoste ja yleisöpalaute opettivat ja kasvattivat lyhyessä ajassa valtavasti. Kaiken jälkeen tuntuu paljon valmiimmalta ja varmemmalta – on syntynyt luotto, että sitä pystyy ihan mihin vaan, yhtyeen solisti Susanna Alexandra kertasi tuolloin kisan jälkimainingeissa.

UMK:n jälkeen yhtye matkasi Yhdysvaltoihin, jossa se osallistui kuuluun teksasilaiseen musiikki- ja elokuva-alan tapahtumaan South By Southwestiin. Loppukevät ja kesä on kulunut kiertueella kotimaan kamaralla.

Yhtye on myös tiedottanut kansainvälisestä agentuurisopimuksesta saksalaisen Contra Promotionin kanssa. Sopimus avaa ovia ulkomaisille lavoille. Agentuurin rosterissa riittää kotimaisia menestyjiä Nighwishistä Sunrise Avenueen, Blind Channeliin ja Beast In Blackiin.

Cyan Kicks Sauna Open Airissa lauantaina 9.7.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut