Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suojaverhot pitäneet ja pohjavedessä ei muutoksia Näsisaaressa – Kanava saa kohta uutta vettä

Näsisaaren täyttötyön aikaisessa vesien laadun tarkkailussa ei ole tällä hetkellä viitteitä ongelmista, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Näsijärven pintavedestä on otettu näytteitä kahden viikon välein, ja suojaverhon toimivuutta on tarkasteltu viikoittain. Vesientarkkailun perusteella suojaverhon toisella puolella todettiin alkukesän aikana samentumaa. Tällä hetkellä tilanne on hyvä ja suojaverhot pitävät samentuman sisäpuolellaan.

Näsisaarta syntynyt jo 23 500 kuormalavallista – Nyt pudotellaan 10 tonnin järkäleitä 4–15 metristä louhekasan päälle, tässä syy

Kanavan aluetta ilmastetaan ja on varauduttu, että kanavaan aloitetaan veden johtaminen suojaverhojen ulkopuoliselta alueelta veden vaihtuvuuden parantamiseksi. Tällä hetkellä vesi ei juuri pääse vaihtumaan kanavassa.

Ennen töiden aloittamista Näsijärven pohjaan laskettiin sedimenttikeräimiä sedimentin kertymisen tarkkailua varten. Sedimenttikeräimet nostettiin järvestä jäiden lähdön ajaksi ja ne laskettiin taas toukokuussa paikalleen Näsijärven pohjaan. Sedimentin kertymistä tarkkaillaan noin kolmen kuukauden välein. Seuraavat sedimenttinäytteet lähetetään analysoitavaksi elokuussa.

Pohjavedestä on otettu ennakkonäytteet ennen töiden aloittamista ja kuukausi töiden aloittamisen jälkeen. Pohjaveden laadussa ei ole havaittu saaritäytöstä aiheutuvia muutoksia. Pohjaveden laatua tarkkaillaan neljä kertaa vuodessa. Viimeisimmän näytteet on otettu kesäkuussa.

Vesientarkkailun tulokset raportoidaan säännöllisesti hanketta valvovalle Pirkanmaan ELY-keskukselle.