Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadevesikaivojen kansien kuvaaminen 30 sentin palkkiosta villitsi Tampereella: päivässä löytyi tuhansia enemmän kuin tiedettiin edes olevan – "Ahkerimmille voi olla luvassa satasen tili..."

Tampereella on tienattu maanantaina tuhansia euroja sadevesikaivojen kansia kuvaamalla.

Mobiilipelin avulla toteutetussa kampanjassa jokaisen ritiläkantisen sadevesikaivon kannen ja linjakuivatuskourun kuvaajalle luvattiin 30 senttiä.

Maanantaina alkanut kuvauskampanja löi sen järjestäjät ällikällä.

Kun bongaaminen alkoi maanantaina kello 10, niin kello 15:een mennessä 412 sovelluksen ladannutta käyttäjää oli kuvannut ja merkannut Tampereen kartalle jo 16 000 kaivon kantta ja linjakuivauskourua. Yhden päivän aikana yli 700 käyttäjää lähetti yhteensä 23 500 kuvaa.

– Kyllähän tämä yllätti. Arvioimme etukäteen, että ensimmäisenä päivänä voisi tulla korkeintaan pari tuhatta kuvaa, sanoo kampanjan toteuttamisesta vastanneen Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Pajun mukaan järjestävät sulkivat kuvaustehtävän jo tänä aamuna, kun oli oletettavaa, että kaikki Tampereen sadevesikaivojen kannet oli jo kuvattu. Alun perin tavoitteena oli, että kannet saataisiin kuvattu syksyyn mennessä.

Paju arvioi, että 23 500 kuvasta noin 10 prosenttia on päällekkäisiä eli useampaan kertaan lähetettyjä kuvia samasta kohteesta ja toinen 10 prosenttia on umpikansisia kaivonkansia, joten tässä ei kuvia pyydetty.

Näin ollen maksusuoritukseen johtavia eri kohteita olisi noin 19 000–20 000. Alkuperäisen arvion mukaan kuvattavia kohteita piti olla 15 000–16 000.

– Kävi niin, että myös kansien määrä yllätti eli niitä oli enemmän kuin Tampereen kaupungilla oletettiin, naurahtaa Paju.

Toimitusjohtaja mukaan 30-senttisiä aletaan maksaa sen jälkeen, kun kuvat on käyty läpi ja hyväksytty. Tavoitteena on se, että tilitykset saadaan tehtyä tämän kuun aikana.

– Kun kuvia tulikin kerralla näin paljon, niin se hidastaa tietysti prosessia. Ahkerimmille voi olla luvassa jopa satasen tili, sillä enimmillään kuvia lähettiin noin 300 kappaletta.

Jos hyväksyttäviä kuvia on yhteensä 19 000–20 000, niin edessä on 6 000–7 000 euron tilitykset. Kuvausurakasta Tampereen kaupungille jää kattava tietokanta sadevesikaivojen kansien ja -kourujen pakoista ja niiden kunnosta.

– Jos kannet olisi inventoitu katutasolla yksityisen toimesta tai virkamiestyönä, se veisi jopa vuosia ja hinta olisi sen mukainen. Mobiilipelin avulla joukkoistamalla tämä hoidettiin päivässä, kehuu Paju.

Tampereen kaupunki kertoi kesäkuussa joukkoistavansa ritiläkantisten sadevesikaivojen kansien ja -kourujen inventoinnin ja kunnon tarkistuksen tamperelaisen start up -yrityksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Jokaisesta ennalta kuvaamattomasta kohteesta kuvaajalle luvattiin 30 sentin palkkion.