Asuntopula on nyt suurin tulppa Tampereen asuntokaupassa: näitä on nyt markkinoilla liian vähän – "Voin taata, että halukkaita ostajia on juuri nyt liikkeellä erittäin paljon"

Valtava pula myytävästä tulppaa asunto- ja mökkikauppaa Tampereella, kerrotaan Aito Säästöpankista ja Sp-Kodista

Pankin mukaan uutta kotia tai vapaa-ajan asuntoa etsiviä on yhä liikkeellä runsaasti ja asuntokaupan suurimpana haasteena on jo pitkään jatkunut huutava pula myytävistä asunnoista.

– Korkojen ja elinkustannusten nousu, Ukrainan sota ja ilmassa leijuvat talouden epävarmuustekijät eivät ole vaikuttaneet sanottavasti asuntokauppaan Tampereella. Miinukset asuntokauppojen määrissä johtuvat ennemminkin siitä, ettei myytävää kertakaikkiaan ole tarpeeksi. Tarjontaa on edelleen aivan liian vähän suhteessa kysyntään, kertoo yrittäjä Johanna Peltonen Sp-Koti Tampere Aulasta tiedotteen mukaan.

Pienten asuntojen sijaan suurin kysyntä kohdistuu omakotitaloihin ja perhekokoisiin pihallisiin asuntoihin. Yksiöt ja kaksiot käyvät yhä nopeasti kaupaksi, jos ne sijaitsevat Tampereen keskustassa tai siitä muutaman kilometrin säteellä.

– Tampereella ja koko Pirkanmaan alueella on myös huutava pula myytävistä kesämökeistä ja vapaa-ajan asunnoista. Kesä on mökkikaupan kulta-aikaa. Voin taata, että halukkaita ostajia on juuri nyt liikkeellä erittäin paljon, kertoo Peltonen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut