Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallokenttä, pingispöytä, skeittiparkki... Tampereella alkaa puistoremontti keskustapuistossa – Ensi viikolla alkaa kohota uusi koirapuisto

Naistenlahden rantamaisemissa Armonkallion ja Ranta-Tampellan välissä sijaitsevan Soukkapuiston parannustyöt käynnistyvät heinäkuussa.

Ensimmäiseksi alueelle toteutetaan keskustan pohjoisosien ja Tammelan koiranomistajia palveleva koirapuisto.

Koirapuisto sijoittuu Soukkapuiston koillisnurkkaan Kekkosenkadun tuntumaan. Rakennustyöt alkavat Kekkosenkadun eteläpuolella sijaitsevan aidan purkamisella ja puuston maltillisella harventamisella maisemien avaamiseksi. Lisäksi koiranpuiston alueelle jäävää pensaikkoa poistetaan ja rantaväylän entistä meluvallia madalletaan Ranta-Tampellaa kohti.

Koirapuistoon rakennetaan erilliset aitaukset pienille ja isoille koirille. Sisäänkäynnit aitauksiin sijoittuvat Kekkosenkadun puolelle ja ne toteutetaan karkailua ehkäisevinä kaksoisportteina. Aitaukset valaistaan ja niihin tuodaan virikkeellisiä elementtejä kuten puunrunkoja ja kivenlohkareita.

Koirapuiston rakennustyöt alkavat ensi viikon maanantaina 11. heinäkuuta ja niiden arvioitu valmistumisaika on 1. lokakuuta. Lintujen pesinnän onnistumisen varmistamiseksi työt on päätetty aloittaa vasta pesimäkauden päätyttyä.

Soukkapuiston muut parannustyöt toteutetaan ensi vuonna. Puiston pohjoisreunaan rakennetaan koripallokenttä, pingispöytä ja pienimuotoinen skeittiparkki. Puiston lounaiskulmassa, rakenteilla olevan päiväkodin edustalla sijaitseva leikkipaikka uusitaan ja sitä laajennetaan. Lisäksi koko puiston valaistus uusitaan.

Puiston nurmialueet, puistokäytävät ja puusto säilyvät pääosin nykyisellään ja alueelle istutetaan myös uusia puita ja pensaita.