Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilves haki revanssin HIFK:lta – Kuuma loppu puhutti: "Täysin oikeutettu punainen kortti "

Ilves sai revanssinsa maanantai-iltana Töölön jalkapallostadionilta voittamalla HIFK:n maalein 0–1.

Ilveksen avauksessa oli kuusi alle 23-vuotiasta kotimaista pelaajaa. Nuoruuden intoa tarvittiinkin, sillä Ilves ei kuluvalla kaudella ollut ennen tätä iltaa voittanut kertaakaan vieraissa.

Ottelu ehti vanheta noin 50 sekuntia, kun pallo oli jo repussa. Voimahyökkääjä Tuco avasi kauden maalitilinsä puskemalla Tuure Siiran keskityksen taidokkaasti takakulmaan kahden punapaidan välistä.

Hellelukemat vaativat veronsa ja pelitempo alkoi laskea taukoa kohden. Kun jalkoja ei aina riittänyt juoksupalloihin, korostuivat syöttötarkkuus ja oikea sijoittuminen.

Tunnin pelin jälkeen Tucolla oli oiva tilaisuus tuplata maaliluku. Nopea vastahyökkäys lähti Ilveksen omasta boksista asti Petteri Pennasen ja Kai Meriluodon toimesta. Hyvä syöttö taka-alueelle tavoitti kamerunilaishyökkääjän, mutta veto pysähtyi sivuverkkoihin. Kissapedolla oli muutenkin puolen tusinaa maalipaikkaa, mutta ruuti oli kosteaa.

Kosmeettinen pidennys lisäajalle syntyi, kun Betolla keitti yli ja hän taklasi vaihtoon otetun Kalle Katzin Ilveksen penkin edessä jalkapohja edellä kumoon. Portugalilainen ei suostunut ulosajon jälkeenkään poistumaan pukukopin suojiin. Myös helsinkiläisten maalivahtivalmentaja Roberto Rivelinolle näytettiin suoraa punaista korttia.

Päävalmentaja Toni Kallio oli tyytyväinen revanssireissun saldoon. Toki suurinumeroisempikin voitto olisi kelvannut ja lisännyt mielenrauhaa.

– Onneksi riitti alun yksikin maali. Oli meillä siinä kyllä paikkoja tehdä useampikin osuma. Nuorella joukkueella tulee välillä ailahteluja, mutta tänään oli joka jätkältä isossa kuvassa hyvä peli, Kallio kertoo Ilveksen nettisivuilla.

– Ensimmäisellä jaksolla ehkä vähän hermoilimme, mutta toinen jakso oli ihan meidän kontrollissamme lukuunottamatta viimeisiä minuutteja. HIFK nosti pelaajia ja haki riskillä tasoitusta. Siinä oli pientä painetta, mutta mielestäni kokonaisuutena esityksemme oli hyvä. Saatiin tunnetta ja energiaa peliin.

Lopussa tunnetta ja energiaa riittikin ylenpalttisesti, kun keltaisia ja punaisia kortteja viuhui taktisella alueella.

– Täysin oikeutettu punainen kortti Betolle. Siinä näkyi turhautuminen HIFK:n tähän peliin, mutta varmaan myös koko kauteen ja seuran tilanteeseen. Joskus vaan leimahtaa, Kallio pohtii.

– Tärkeimpänä tässä nyt kuitenkin on se, että saimme kolme pistettä mukaan. Seuraavaksi päästään kotona ottamaan mittaa AC Oulusta ja käännetään katseet sinne.

Lähde: Ilvesedustus.fi