Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilves lähtee hakemaan revanssia Töölöstä – "Asenteessa ei voi antaa yhtään löysää"

Ilves hakee Helsingistä pikaista revanssia HIFK:sta, joka voitti 0–1 joukkuiden edellisen kohtaamisen Ratinassa.

Ottelu pelataan Helsingissä Töölön Bolt-areanalla maanantaina kello 18.

HIFK:lla on ollut Ilvestä vastaan pitkään vaikeuksia. Viimeisin voitto helsinkiläisille oli irronnut kaudella 2015, kunnes lähes seitsemän vuoden kirous katkesi viime viikon keskiviikkona Ratinassa.

Tupsukorvat hallitsivat etenkin avausjaksoa mielin määrin, mutta maalinteko ontui. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa ex-ilvesläinen Jusif Ali laukoi onnekkaan pompun kautta ottelun ainoan maalin.

Edes lisäajan rangaistuspotku ei auttanut kotijoukkuetta kipuamaan tasoihin, joten kolme pistettä matkasivat IFK:n mukana Helsinkiin.

HIFK:lla on ollut viime viikkoina paljon synkkiä pilviä yllään, sillä mediassa esillä olleiden talousvaikeuksien lisäksi myös urheilullinen menestys on kiertänyt kaukaa.

Mixu Paatelaisen valmentama jumbojoukkue oli ennen ensimmäistä Ilves-ottelua kerännyt kymmenessä ottelussa vaivaiset kolme pistettä.

Nyt kasassa on siis tuplat eli kuusi pistettä, mutta sijoitus on edelleen pahnan pohjimmainen maalierolla -12.

Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Pisteitä on 15 ja maaliero yhden plussalla.

Joukkueen paras maalintekijä kuudella kihauksella on vikkelä kärkipelaaja Kai Meriluoto, jolla on maanantaina mahdollisuus nousta takaisin koko liigan maalipörssin kärkipaikalle.

Päävalmentaja Toni Kallio palaa takaisin penkin päähän oltuaan viimeisimmän HIFK-pelin sivussa. Yhdessä apuvalmentaja Joni Lehtosen ja pelaajien kanssa on mietitty keinot voittokantaan palaamiseksi.

– Olemme painottaneet revanssia. Peli-ilmeen pitää olla aivan erilainen, kuin viimeksi. Haluan, että olemme nopeampia ja aggresiivisempia. Emme voi mennä vastustajan pillin mukaan. Meidän pitää ottaa ohjat käsiimme, Kallio paaluttaa.

– Kopissa on käyty keskustelut siitä, että meillä on ollut oikeastaan kaksi selvää ohipeliä tällä kaudella. Tietenkään tulosta ei voi aina taata, mutta asenteessa ei voi antaa yhtään löysää. HIFK-tappion toisen jakson esityksemme ei tyydyttänyt ketään. Pelaajat tietävät sen, ja olemme harjoitelleet hyvin läpi viikon.

HIFK taistelee sarjapaikastaan kynsin ja hampain. Paatelaisen valmentaman miehistön tarvitsee kääntää pienetkin marginaalit edukseen, ja siihen Ilves haluaa ainakin hetkellisen muutoksen maanantai-iltana.

– He haluavat puolustaa kurinalaisesti ja pitää vastustajan poissa omasta boksistaan. Hyökkäykset lähtevät nopeasti tilanteenvaihdoista. Kun katsoo HIFK:n pelejä, niin eivät he maalipaikoilla juhli, mutta viimeistelyprosentti on hyvä. Yksikin virhe voi kostautua, sen saimme aiemmin huomata. He ovat saaneet pomppupallot hyödynnettyä edukseen.

Keltavihreiden terveystilanne on hyvä, tosin laitapelin maestro ja neljän maalin mies Tuomas Ollila on ensimmäistä kertaa tällä kaudella pois kokoonpanosta.

– "Tume" on lyhyen aikaa sairaslistalla, hän joutui leikkaukseen peukalonsa takia tällä viikolla. Teemu Jäntti jatkaa myös sivussa, mutta muuten on pelaajat käytettävissä, Kallio kertoo.

Lähde: Ilvesedustus.fi