Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kangasalla järjestetään ensimmäistä kertaa hevostapahtumien viikko – Tässä kohokohdat viikolle, joka huipentuu karnevaaleihin

Kangasalla järjestetään heinäkuussa hevosaiheinen Laukkaa Kangasalle -viikko. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtumaviikko esittelee monipuolisesti Kangasalan hevostoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia. Hevostoimijoiden lisäksi teemaviikolla ovat mukana Kangasalan matkailukohteet. Tapahtumaviikko järjestetään 18.–24. heinäkuuta.

Nähtävää ja koettavaa löytyy jokaiselle: harrastajille, ammattilaisille ja muuten vain hevosista kiinnostuneille, niin lapsille kuin aikuisillekin, kerrotaan Visit Kangasalan tiedotteessa.

– Lapsiperheiden kannattaa suunnata esimerkiksi Lastenmaatila Pikkupihalle miniatyyrihevospäivään maanantaina tai Laaksolan ratsutilan ponipäivään tiistaina, kertoo tapahtumaa tuottava Lotta Heinonen Visit Kangasalta.

– Koko perheen Hevoskarnevaali lauantaina näytöksineen kannattaa ehdottomasti kokea, hän lisää.

Aikuisten ohjelmaan sopii esimerkiksi Hevosmuseopäivä perjantaina, jolloin pääsee saman päivän aikana opastetuille kierroksille harvoin avoinna olevaan Varsamäen hevosajoneuvomuseoon sekä Hevosia – Horses -taidenäyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseoon.

– Lisäksi päivän aikana kuullaan historiasta väitelleen Hilja Solalan mielenkiintoinen luento Kangasalla asuneesta historiallisesta hevosesta. Liuksialan kartanon Wiesti-tamma oli nimittäin Suomen ensimmäinen kantakirjahevonen, Heinonen kertoo.

Erityisryhmille soveltuvaan hevosavusteiseen toimintaan voi tutustua kahdella tallilla: maanantaina Kangasalan hevostoiminnan palveluihin ja keskiviikkona Huvikummun hevostallilla.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttely on avoinna tapahtumaviikolla tiistaista sunnuntaihin. Varsamäen hevosajoneuvomuseon kokoelmaan pääsee tutustumaan 21.–24.7. kello 10–18.

Viikon päätapahtuma on yleisölle maksuton Koko perheen Hevoskarnevaali lauantaina 23.7. kello 10–14. Pikkolan tapahtumakentällä nähdään juonnettuja näytöksiä ratsastusjousiammunnasta, lännenratsastuksesta, valjakkoajosta ja kouluratsastuksesta sekä tarinallinen ratsastusta ja musiikkia yhdistävä Kuukuningatar-esitys.

Karnevaalialueella kisataan Kangasalan keppihevosmestaruudesta, kokeillaan talutusratsastusta ja puuhaillaan hevosaiheisten tehtävien parissa. Alan yritykset ja yhdistykset järjestävät erilaisia tehtäväpisteitä sekä esittelevät toimintaansa ja markkinatunnelma luovat myös musiikki sekä kesäiset herkut.

Tarkempi ohjelma netissä osoitteessa: visitkangasala.fi/laukkaakangasalle