Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Salaperäisen yksityishenkilön huima Star Wars -kokoelma avautuu yleisölle Tampere-talossa – "Vaatimattomana tahona ei ole halunnut nimeään julkisuuteen"

Tampere-talossa ennakoidaan Unofficial Galaxies -näyttelylle suurta suosiota.

Star Wars -aiheinen näyttely avautuu perjantaina Tampere-talon Sorsapuistosalissa. Unofficial Galaxies -nimellä kulkeva näyttely koostuu esineistä, jotka kuuluvat yhteen maailman suurimmista yksityisistä Tähtien sota -kokoelmista.

Unofficial Galaxies on nyt ensimmäistä kertaa nähtävänä Suomessa.

Kokoelman omistaa yksityishenkilö, jonka henkilöllisyys herättää kiinnostusta. Hänen nimeään ei kuitenkaan kerrota julkisuuteen.

– Kokoelma on innokkaan, keräilyn lapsena aloittaneen yksityiskeräilijän, joka vaatimattomana tahona ei ole halunnut nimeään julkisuuteen, Tampere-talon liiketoimintajohtaja ja näyttelyn vastaava tuottaja Mika Nevalainen kertoo.

Esillä on muun muassa keräilyesineitä, rekvisiittaa, pukuja ja harvinaisia lelufiguureja. Kokoelman näyttävimpiin esineisiin kuuluvat muiden muassa erilaiset avaruusaseet, puvut ja haarniskat sekä luonnollisen kokoinen aavikkokiituri, joka on ostettu alkuperäistrilogian kotina toimineelta Lontoon Elstree-studiolta.

Yksi arvokkaimmista rekvisiitoista on nuoren Anakin Skywalkerin alkuperäinen työpöytä ja -tuoli Pimeä uhka -elokuvasta vuodelta 1999. Setti on arvioitu yli 100 000 euron arvoiseksi.

Tampere-talossa ennakoidaan näyttelylle suurta suosiota. Näyttely on auki vain heinäkuun ajan.

– Normaalisti liput ostetaan näyttelyihin paikan päältä lipunmyynnistä, mutta iso ennakkokiinnostus on jo aiheuttanut sen, että innokkaimmat ovat ostaneet liput etukäteen varmistaakseen sen, että he mahtuvat haluamanaan päivänä sisään.

Nevalainen suosittelee ostamaan lipun etukäteen, jos haluaa varmistaa sisäänpääsyn juuri tiettynä päivänä. Lippuja myydään myös Tampere-talon lipunmyynnistä.

Vierailijat voivat halutessaan pukeutua näyttelyyn Tähtien sota -teemaan sopivalla tavalla. Teeman mukaan sonnustautuneille on sisäänkäynnillä luvassa pieni yllätys.