Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki: Särkänniemen tapahtumarantaan voi nyt ottaa 25 000 ihmistä – Kaasuputken suojauksen vaatimat lisätyöt tehty

Särkänniemen tapahtumaranta on valmis isännöimään jopa 25 000 hengen suurtapahtumia, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Alun perin tapahtumapaikan oli tarkoitus valmistua jo kesällä 2020, mutta koronapandemia ja kaasuputken suojaukseen liittyvät lisätyöt ovat viivästyttäneet alueen käyttöönottoa.

Nyt poistumisreitin tuntumassa sijaitsevan venttiiliaseman ympäristöön on tehty viranomaisten vaatimat lisäsuojaukset ja alue on valmis suurtapahtumia varten.

Santalahden rannassa sijaitseva puistoalue on suunniteltu alusta loppuun tapahtumakäytön ehdoilla.

– Tapahtumaranta on varustettu kaikilla herkuilla. Siellä on kantava nurmikko ja tasainen asfaltoitu alue lavaa varten, vedet ja viemärit, sähköt ja nopeat nettiyhteydet. Myös väylien leveydet on mitoitettu suurtapahtumia varten, kertoo hankekehityspäällikkö Markus Joonas Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmasta kaupungin tiedotteessa.

Särkänniemen tapahtumarannan sijainti kävelyetäisyydellä keskustasta pyöräilyn pääväylän ja raitiolinjan varrella mahdollistaa suurtapahtumien järjestämisen ekologisesti kestävällä tavalla. Ratikka alkaa liikennöidä alueelle 7.8.2023.

– Tapahtumat halutaan hyvien kulkuyhteyksien äärelle, lähelle keskustan palveluita. Tapahtumaranta on mahtava piristysruiske läntiselle keskustalle, ja yhdessä Särkänniemeen kehittyvän elämysalueen kanssa se tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin, kehuu Joonas.

Tapahtumarantaan suunniteltiin alunperin jopa 35 000 katsojan yleisötapahtumia ennen kuin kaasuputken ja venttiiliaseman vaatimat turvamääräykset ja suojaetäisyydet selvisivät. Muun muassa alueelle suunniteltu Suomen suurin rockfestivaali Rockfest siirtyi lopulta Hyvinkäälle.

Tapahtumakäytössä Särkänniemen tapauhtumaranta tai tapahtumapuistona kutsuttava alue on arkisemmalta nimeltään Santalahden rantapuisto.