Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Linnainmaan Citymarketista Suomen ensimmäinen virtuaalihypermarket, jossa vaikkapa lihatiskille pääsee verkossa – "Kuvauksia voitiin suorittaa vain yöaikaan, jotta asiakkaat eivät joutuisi tahtomattaan osaksi virtuaalimaailmaa"

Tampereen K-Citymarket Linnainmaa tuo maan ensimmäisenä hypermarketina virtuaalisen myymäläympäristön myös verkkoon.

Virtuaalimyymälässä koko kauppa on kuvattu 360 astetta pyörivällä kameralla. K-Citymarket Linnainmaan palvelu on tuotettu yhdessä Virtual Studio Miikka Leskisen kanssa 360-kuvaustekniikalla.

Virtuaalimyymälän ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tarjota verkkokauppa-asiakkaalle miltei sama asiakaskokemus ja elämyksellisyys kuin myymälässä käydessä. Virtuaalimyymälä auttaa myös hahmottamaan valikoiman laajuutta ja löytämään erilaiset vaihtoehdot entistäkin vaivattomammin.

– Pandemian myötä ruuan verkkokaupan suosio Suomessa nousi aivan uusiin lukemiin, mutta siitä huolimatta suuri osa suomalaisista ei ole koskaan tilannut ruokaa verkosta. Virtuaalisen ruokakauppamme tarkoitus on madaltaa kynnystä verkko-ostamiseen siten, että asiakas voi tietokoneen ruudullaan kiertää myymälää, tarkastella valikoimaa ja sen jälkeen lisätä haluamansa tuotteet erillisellä välilehdellä auki olevalta K-Ruoka-sivuilta, K-Citymarket Linnainmaan kauppias, diplomikauppias Mikko Salmia kertoo tiedotteessa.

Virtuaalisen ruokakaupan tarkoituksena on kaventaa asiakkaiden kokemaa eroa kivijalkakaupan ja K-Ruoka-verkkokaupan välillä ja tarjota kivijalasta tuttua elämyksellisyyttä ja inspiraatiota myös ruuan verkkokauppa-asiakkaille.

– Oman haasteensa kuvaukseen toi se, että kuvauksia voitiin suorittaa vain yöaikaan, jotta asiakkaat eivät joutuisi tahtomattaan osaksi virtuaalimaailmaa. Kuvausajat myös aiheuttivat pientä lisähaastetta tuotteiden hyllysaatavuuden muodossa. Haasteista huolimatta kuvaukset saatiin kuukaudessa toteutettua ja lopputulokseen voi olla varsin tyytyväinen, K-Citymarket Linnainmaan verkkokauppavastaava Teemu Silvennoinen kertoo tiedotteessa.

– Elintarvikeosastojen lisäksi myös käyttötavaraosastot on virtuaalistettu. Koska kyseessä ei ole livekuva kaupasta, tuotteiden hintojen ja valikoiman vaihtumisen johdosta myymäläkuva on vain suuntaa-antava ja lopulliset hinnat sekä valikoiman asiakas näkee vasta K-Ruoka-verkkokaupasta. Virtuaalimyymälä ei ole sellaisenaan valmis, vaan sitä on tarkoitus kehittää, päivittää ja ylläpitää. Esimerkiksi osa osastoista kuvataan uusiksi aina isompien sesonkien, kuten joulun, tullessa, Salmia jatkaa.

Tulevaisuudessa K-Citymarket Linnainmaan virtuaalikauppaa on tarkoitus kehittää siten, että asiakas voi suoraan virtuaalimaailmasta tuotetta klikkaamalla päästä K-Ruoka-verkkokaupan tuotesivulle. Tällä hetkellä tuote tarvitsee vielä etsiä K-Ruoan verkkokaupasta itse.