Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat | Liikenne pääsemässä Sepänkadulle jo reilun kuukauden päästä – Tällainen on uusi Sepänkatu ja silta

Sepänkadulla siltatyöt etenevät aikataulissa ja työt tähtäävät kadun avaamiseen liikenteelle heinä-elokuussa.

Sepänkadulle on nyt asennettu kaikki raitiotiekiskot sekä valettu kiskojen tukirakenteena toimivat kiintoraidelaatat. Raitiotien kaksoisraidetta on rakennettu Sepänkadulle yhteensä 481 metriä.

Kadun pintarakenteeksi tulee asfalttia ja pysäkkilaiturien pintarakenteina ovat kiveykset. Sepänkadun raitiopysäkin eli Särkänniemen pysäkin alueella jatketaan kiveystöitä. Pysäkkikatoksen rungot on jo asennettu paikoilleen.

– Sepänkadun sillalle on kevään ja alkukesän aikana asennettu Paasikivenkadulle kaartava kaksoisraideosuus sekä tehty kiintoraidelaatan valutöitä. Heinäkuun aikana sillan ja Sepänkadun alueella tehdään loppuasfaltointeja, myös yötyönä. Lisäksi sillalla tehdään kosketussuojasieniä ja kaidetöitä sekä viimeistellään sillan ympäristön luiskia, kertoo Raitiotieallianssin taitorakenteiden tekniikkalajivastaava Rauno Häkkänen tiedotteessa.

Tavoitteena on, että Sepänkatu avataan liikenteen käyttöön heinä-elokuussa, avaamisesta tiedotetaan tarkemmin heinäkuun aikana.

Katu on ollut suljettuna läpiajoliikenteeltä viime vuoden toukokuusta. Kadun avaamisen jälkeen raitiotietyöt ja katurakennustyöt Sepänkadulla jatkuvat edelleen, ja töistä aiheutuu vielä kulkumuutoksia jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Heinäkuussa Sepänkadulla asennetaan ajojohtimien kiinnikkeitä muutamiin kiinteistöihin, ja varsinaiset ajojohdinasennukset Sepänkadulta Santalahteen käynnistyvät loppukesällä. Raitioliikenne Sepänkadun kautta Santalahteen on tavoitteena käynnistää ensi vuoden elokuussa.

Sepänkadun uusi silta on entistä huomattavasti leveämpi, ja se on mitoitettu kaikille kulkumuodoille (raitiotieliikenne, autoliikenne, jalankulku ja pyöräily). Uusi silta on enimmillään yli 40 metriä leveä, kun vanhan sillan leveys oli reilut 15 metriä. Sillan valmistuttua siihen tulee myös Ratikan taidetta elävöittämään rakennetta.