Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

30-senttisten jahti viivästyy: sadevesikaivojen kansia kuvataan rahasta Tampereella vasta ensi viikolla – "Haluamme aikataulumuutoksella varmistaa, että sekä Android- että iOS-käyttäjämme pääsevät tasapuolisesti mukaan"

Paljon huomiota saaneen Tampereen sadevesikaivojen kuvauskampanjan alku on viivästynyt.

Alunperin kuvaamisen piti alkaa juhannuksen jälkeen, mutta nyt kaivonkansien kartoitustehtävä päästään aloittamaan vasta maanantaina 4. heinäkuuta kello 10, kertoo sovelluksen tuottaja Crowdsorsa Facebook-seinällään.

Tampereen kaupunki ilmoitti joukkoistavansa ritiläkantisten kaivonkansien ja -kourujen inventoinnin Crowdsorsa-mobiilipelin avulla.

Käytännössä kuka tahansa sovelluksen ladannut voi osallistua kuvaamalla hulevesikaivoja ja -kouruja, joista sade- ja sulamisvedet virtaavat kaduilta hulevesiviemäreihin.

Jokaisesta ennalta kuvaamattomasta kohteesta käyttäjä ansaitsee 30 sentin palkkion. Kuvan ottamisen jälkeen sovelluksen kartalle ilmestyy reaaliajassa ikoni osoituksena siitä, että kyseinen kohde on jo löydetty.

Crowdsorsan mukaan viivästyksen syynä on App Storen hyväksyntää odottava uusin iOS-versio, johon Apple vaati sääntöjä ja ehtoja koskevia lisäyksiä.

– Kyseinen sovellusversio sisältää siis valokuvaustoiminnallisuuden, joten iPhone-käyttäjät eivät voi osallistua kaivobongailuun ennen sen lataamista. Haluamme aikataulumuutoksella varmistaa, että sekä Android- että iOS-käyttäjämme pääsevät tasapuolisesti mukaan, kerrotaan Crowdsorsan Facebook-seinällä.

Crowdsorsa on tamperelaisen start up -yrityksen kehittämä mobiilipeli, joka tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa. Edellisvuosina Pirkanmaalla on käytetty samaa peliä ajoratojen ja pyöräteiden kuntotiedon keräämiseen.

Tampereen kaupunki aloittaa juhannuksen jälkeen erikoisen kampanjan: kännykällä kuvatusta sadevesikaivon kannesta saa 30 senttiä – Kuvattavana 15 000 kohdetta