Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kesän suurin rockfestivaali saunotaan Hakametsän parkkipaikalla – "Tälläisen kokonaisuuden rakentaminen ei ole ollut helppo"

Tampereen kesän suurin rockfestivaali alkaa ensi viikolla. Sauna Open Air 2022 järjestetään 7.–9. heinäkuuta Hakametsän jäähallin parkkialueella, missä esiintyy kolmen päivän aikana kahdella lavalla yhteensä 32 yhtyettä.

Järjestäjien mukaan festivaali on tänä vuonna suurempi kuin koskaan.

– Tapahtumaa on suunniteltu yli vuosi, joten nyt alkaa olla aika nauttia kaikesta tehdystä työstä. Tälläisen kokonaisuuden rakentaminen ei ole ollut helppoa, mutta toisaalta lopputulos palkitsee sekä tekijät että festarivieraat, Sauna Open Airia järjestävän RH Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala kertoo tiedotteessa.

Festivaalilla soittavat muun muassa yhdysvaltalainen raskaasti groovaava Five Finger Death Punch, Walesin metalcore-ylpeys Bullet for My Valentine, ruotsalainen melodisen death metal -musiikin klassikkoryhmä In Flames sekä kotimaiset Stam1na, Beast in Black, Battle Beast ja Mokoma.

– Perjantain Five Finger Death Punch tulee olemaan todella kova ja näyttävä, kuten monet muutkin festarin esiintyjät. Henkilökohtaisesti odotan eniten perjantaina soittavaa Stiff Little Fingersiä, joka on yksi parhaista, ellei paras, punkbändi kautta aikojen, Huhtala kertoo.

Sauna Open Air on nimenomaan rockfestari. Metallimusiikin eri tyylisuuntien lisäksi tapahtumassa raikaa punk-, glam- ja hardrock sekä muun muassa Eläkeläisten aina viihdyttävä humppa.

Huhtala painottaa, että Sauna Open Air painii Tampereella omassa sarjassaan.

– Meillä on laadukasta, raskasta kansainvälistä tarjontaa sekä laaja kattaus kotimaisia huippubändejä, joten kyllähän Sauna Open Air on ihan oma lukunsa Tampereen kesän festaritarjonnassa.

Tapahtuma-alue Hakametsän jäähallin vieressä tuo Sauna Open Airille ja sen kävijöille paljon etuja. Festareille pääsee helposti ratikalla ja itse alueella on käytössä muun muassa jäähallin vesivessat. Isolla alueella on runsaasti istumapaikkoja ja ravintolapalveluja.

– Lipunmyynti kiihtyy, kun tapahtuma lähestyy. Ennakkolipun hankkiminen kannattaa, aivan samoin kuin pääsylipun vaihtaminen rannekkeeseen jo etukäteen. Sen voi tehdä keskiviikkona 6. heinäkuuta kello 10–18 RH Entertainmentin toimistolla Tampereen Laukontorin reunalla. Kun ranneke on hallussa jo ennen festarin porttia, siirtyminen juhla-alueelle on mahdollisimman sujuvaa, Huhtala vinkkaa.

Sauna Open Airin portit avautuvat jokaisena festaripäivänä kello 12. Torstain ja lauantain ensimmäiset esiintyjät ovat lavalla kello 12.30, perjantain kello 13. Torstain päättävä Bullet For My Valentine soittaa kello 22.30, aivan samoin kuin perjantain Five Finger Death Punch ja lauantain In Flames.