Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Satumaa-tangostase kaikki alkoi... tai tarkalleen ottaen Tarharyhmästä – Perjantaina Maija Vilkkumaalla vuorossa Mustalahti

Kiintotähti Maija Vilkkumaa on edelleen luovassa tilassa.

Mustanlahden ravintola Kaisla ja sen tanssipaviljonki Reuhari rikastavat jo perinteisesti Tampereen elävän musiikin kesää.

Kuluvan suven kausi on avattu, mutta luvassa on vielä useita suuria ja hieman pienempiä esiintyjiä.

Ennen synkkää ja sateista syksyä Mustassalahdessa viihdyttävät muun muassa Neon 2, Happoradio, Ressu Redford, Miljoonasade, Reino Nordin, Abreu, Behm, Noora Louhimo Trio ja Petra-Miisa & JC Halttunen.

Tämän viikon perjantaina Näsijärven rannalla rockpoppaa Maija Vilkkumaa.

Uusi pitkäsoitto on luvassa syksyllä 2022.

Poko Rekordsille levyttäneestä Tarharyhmästä julkisuuteen sukeltanut Vilkkumaa on tehnyt aktiivisesti musiikkia jo kolme vuosikymmentä.

Menestystä on tullut niin biisien kuin palkintojen saroilla: Maija Vilkkumaa on niiannut Juha Vainio- ja Teosto-palkinnot sekä lukuisia Emma-pystejä.

Maija Vilkkumaan Satumaa-tangosta ja Ingalsin Laurasta alkanut hittiputki on nostanut hänet suomalaiseksi kiintotähdeksi, jolla on kuitenkin vielä uutta sanottavaa: 1973-niminen single ilmestyi menneenä keväänä ja uusi pitkäsoitto on puolestaan luvassa syksyllä 2022.

Vilkkumaan keikan lisäksi Tampereen perjantai-ilta on jälleen monipuolinen ja runsas. Perjantain yllättäjä saattaa olla Cask Roomissa Rautatienkadulla iskevä anarkistinen tanssimusiikkiorkesteri Trio Haudanvakavat, jonka No Sleep ’Till Tammerfors -kiertue piinaa ihmisiä syyskuulle asti.

Ehkä hieman Trio Haudanvakavia totutumpaa tamppausta esittävät G Livelabiin saapuva Marko Haavisto & Poutahaukat, Pub Simonin yksinäinen viihdyttäjä, Hauli Brosin laulaja Juri Lindeman ja Laikunlavalle nouseva folkmuusikko Topi Saha.

Oman lukunsa perjantai-iltaan tuo Viikinsaaren Maihinnousu, joka laivaa bändejä Pyhäjärven kesäkeitaaseen. Siellä viihde väännetään kirjaimellisesti rautalangasta.

Kitaroidensa antavat soida Ramy House Band, The Spectre, The Skylarks, The Dangers ja The Youngers, joten luvassa on jälleen todellinen Mandshurian Emman Taikayö, jossa varsinkin 1960-luvun nuori kokee taas kerran uuden beatin kutsun.

Myös Klubi heittää perjantain soppaan omanlaistaan eksotiikkaa. Stagelle nousee eteläafrikkalainen rockyhtye BLK JKS, jonka fanikuntaan kuuluu Foo Fightersin Dave Grohl.

Maija Vilkkumaa Mustassalahdessa pe 1.7.