Näetkö Tampereella alueella merkkejä ilmastonmuutoksesta? Tätä selvitetään nyt – "Asukkaiden havainnot tuovat meille arvokasta tietoa..."

Tampereen kaupunkiseutu on avannut 20. kesäkuuta Bongaa ilmastonmuutos -kyselyn. Kyselyn avulla kerätään seudun asukkailta ilmastonmuutokseen liittyviä havaintoja. Havainnot voivat olla hyvin moninaisia, sillä ilmastonmuutoksesta kertovia erilaisia merkkejä on paljon. Niitä voivat olla esimerkiksi erilaiset sääilmiöt, lämpötilan vaihtelut, maanvyörymät, tuholaisten esiintymät tai hengitystieoireet.

Tampereen kaupunkiseudun kehittämispäällikkö Antti Lippo toivoo, että seudun asukkaat lähtisivät innokkaasti bongaamaan merkkejä ympäristössä näkyvistä muutoksista.

– Ilmastonmuutos vaikuttaa jo Suomessa, ja sen vaikutukset tulevat voimistumaan edelleen. Asukkaiden havainnot tuovat meille arvokasta tietoa muun muassa kaavoituksen ja rakentamisen suunnitteluun: näitä havaintoja tarkastelemalla voimme paremmin varautua ja sopeutua ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin kaupunkiseudulla, Lippo toteaa tiedotteessa.

Bongaa ilmastonmuutos -kyselyyn vastaaminen vie aikaa 2–5 minuuttia. Kysely on auki 31.7.2022 asti. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippupakettia. Kyselyyn voi vastata täällä: https://forms.office.com/r/XEqAnTBfj5

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut