Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteriarvio | Tässä on Pyynikin kesäteatterin historian energisin ja vauhdikkain esitys! – "Erityiskiitoksen saa turkoosi amerikanrauta, jota tosin sanotaan ympäristörikokseksi"

Marika Vapaavuori ohjasi TYK:n oppilaat hurjaan suoritukseen.

Teatteriarvio

Marika Vapaavuori on monipuolinen teatterintekijä: hän ohjaa, käsikirjoittaa ja sovittaa niin perinteistä teatteria kuin estradiviihdettä, kuunnelmia ja suurtapahtumia. Suuria menestyksiäovat olleet muun muassa TT:lle ohjatut Kuka pelkää Virginia Woolfia ja Anna Karenina.

Pyynikille Vapaavuori on koonnut suuren ryhmän; mukana on yli 60 TYK:n eli Tampereen yhteiskoulun lukion oppilasta. He ovat pitkän etäopiskelun jälkeen päässeet tekemään ammattimaista teatteria erinomaisen työryhmän opastamana. Nuorisomusikaali Groove jää Pyynikin kesäteatterin historiaan yhtenä vauhdikkaimmista ja energisimmistä esityksistä.

Näin suurelle ryhmälle ei valmista käsikirjoitusta löydy, joten Marika Vapaavuori kirjoitti sen itse. Groove kertoo tämän päivän nuorista: rakkaudesta, ystävyydestä ja väärinkäsityksistä. Tietysti puhutaan myös tulevaisuuden haaveista, josta lauletaan hauskasti ”lääkis vai oikis”, jotka tietysti ovat vanhempien toiveita.

Groove ihastuttaa mahtavalla musiikillaan ja jättimäisillä tanssiryhmillään. Hiljattain TYK:sta valmistunut Kasper Lindell on säveltänyt monipuolisen musiikin, jossa on poppia, räppiä ja innoitusta Grease-musikaalista.

Harri Marttila ja Johanna Mäkitalo saavat kapellimestareina monipuolisen orkesterin vauhtiin ja

Liina Siimeksen upea koreografia saa suuren ryhmän lennokkaaseen menoon.Lavastaja Juho Lindstöm on tehnyt Marika Vapaavuoren kanssa yhteistyötä niin TT:ssa kuin Seinäjoellakin. Pyynikin maisemiin on rakennettu Sepon kioski ja leirintäalue, johon juhannusjuhlien teltat tuovat väriä. Erityiskiitoksen saa turkoosi amerikanrauta, jota tosin sanotaan ympäristörikokseksi.

Kymmenien tykkiläisten ohella Groovessa on mukana kolme ammattinäyttelijää: hauskasti Turun murretta puhuva Seppona jälleen hienon roolin tekevä Lari Halme, TTT:n Petra Karjalainen, joka loistaa laulajatähti Arielina ja TTT:n Verneri Lilja, joka kolmekymppisenä sulautuu täysin nuorten joukkoon.

Juttua muokattu 25.6. klo 17.55: Musiikin on säveltänyt Kasper Lindell eikä Matias Lindell, kuten jutussa aiemmin väitettiin.