Tampere Rock City | Looseri tarjoaa Amerikan rollia puistossa – "Laikulla luotetaan omiin biiseihin, paitsi totta kai Nylon Beatia on pakko vetää"

Looseri on valmiina rikastamaan Tampereen rockkulttuuria.

Tampereen kaupungin tuottamiin puistokonsertteihin saapui 260 esiintyjähakemusta. Ihan jokainen bändi tai artisti ei saa kesällä 2022 tilaisuutta, mutta tarjolla on kuitenkin kymmeniä hienoja paikallisia akteja.

Yksi suven sulostuttajista on tamperelainen rockyhtye Looseri, joka vääntää vahvistimet riittävän kovalle Laikunlavalla ensi tiistaina.

– Laikulla luotetaan omiin biiseihin, paitsi totta kai Nylon Beatia on pakko vetää: onhan meidän nimi heidän biisistään lähtöisin.

– Vaikka Looseri on virallisesti trio, niin livenä meitä on ollut buustaamassa kitaristi Antti Laurila. Hän tuo voimaa kokonaisuuteen, laulaja-kitaristi Vince Boncamper kertoo.

Vincen lisäksi muut vuonna 2020 perustetun Looserin jäsenet ovat rumpali Edvin Ikonen ja basisti Aaro Alatalo.

Totta kai Nylon Beatia on pakko vetää.

Bändi syntyi, kun pandemia antoi Boncamperille aikaa keskittyä omaan musiikkiin.

– Sain mahdollisuuden astua oravanpyörästä. Yhtäkkiä biisejä alkoi olla ja Edvinin kanssa niitä ensin makusteltiin. Matka jamittelusta bändiksi oli sitten aika lyhyt.

Keväällä 2022 ilmestyneen Koskipuisto-albumin kopla äänitti jo edellisenä vuonna.

– Yhteinen saundi löytyi uskomattoman helposti. Koskipuisto on ennen kaikkea kokonaisuus: se soi parhaiten alusta loppuun kuunneltuna.

– Tuottaja Olli Anttilalla on hyvä combo klassista hardrockia, mutta myös sitä modernia saundia. Kaikki on kirkkaan kuuloista, mutta likaa ja rosoa piisaa, Vince kuvailee.

Looseri työstää ”Amerikan rollia”, jossa on vivahteita poppunkin suunnalta. Yhtye tietää olevansa valmis rikastamaan Suomen festarilavoja, mutta Vince tuntee myös vastuuta kaupungin rockkulttuurista.

– Tampere etsii seuraavaa rocksukupolveaan vielä. Tällä hetkellä mielenkiintoisimmat tekijät tuntuvat olevan artisteja, joilla on jo kaksi tai kolme ryhmää kasassa ja jotka hengähdystauon jälkeen ovat hakeneet uutta suuntaa musiikkiinsa.

– JP Leppäluoto iski juuri vakuuttavasti uutuudellaan, Holmalan tuore ryhmä kolkuttelee ovilla, samaan kastiin itsekin kuulutaan. Ehkä nyt on vielä vähän vanhempien rokujen vetovastuu, mutta koitamme inspiroida uusia tekijöitä kentälle.

Looseri Laikunlavalla ti 28.6.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut