Keitä ovat Tärkeät tamperelaiset juuri nyt ja mistä heidät on tehty? – Se selviää taas tänä kesänä

Voionmaan opiston journalistiopiskelijat esittelevät Tamperelaisessa neljännen kattauksen Tärkeitä tamperelaisia.

Tärkeä Tamperelainen -juttusarja ilmestyy jo neljättä kertaa Voionmaan koulutuskeskuksen journalistiopiskelijoiden toteuttamana. Opiskelijat ovat opintojen aikana harjoitelleet paljon haastatteluiden tekoa ja juttusarjan myötä he pääsevät toteuttamaan oppejaan käytännössä.

Tärkeä tamperelainen -juttusarjan aikana tutustutaan kuuden eri henkilön tarinaan. Heidän joukostaan löytyy muun muassa julkisuudesta tuttu saliyrittäjä kuin myös koronapandemian aikana työskennellyt sairaanhoitaja.

Opiskelija Elina Seppänen pohti pitkään, kenellä olisi mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan. Pohdiskelu päättyi Seppäsen otettua yhteyttä Jari Mentulaan, paremmin tunnettuna Bull Mentulaan.

Ulkokuori voi hieman hämätä, mutta hän oli todella lempeä tyyppi.

Mentula asuu ja toimii kuntosaliyrittäjänä Tampereella. Hänellä on tärkeä rooli monen tamperelaisen hyvinvoinnin ja elämänlaadun edesauttajana.

– Mentula oli mukava ja rento. Ulkokuori voi hieman hämätä, mutta hän oli todella lempeä tyyppi, kuvailee Seppänen.

Haastattelu toteutettiin Mentulan kuntosalilla rennolla fiiliksellä. Seppänen kuitenkin myönsi, että häntä hieman jännitti mennä haastattelemaan julkisuudesta tunnettua henkilöä, jota ei ollut ennen tavannut. Jännittäminen osoittautui kuitenkin turhaksi.

– Tärkeä tamperelainen on sellainen henkilö, joka jakaa hyvää mieltä, on avoin ja helposti lähestyttävä, kuvailee opiskelija Ella Vuokila.

Vuokila päätyi monen mutkan kautta kirjoittamaan jutun sosiaalisen median vaikuttajasta, joka puhuu avoimesti ihmisoikeuksista, kehopositiivisuudesta ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista.

– Päädyin valitsemaan hänet, koska hän ei ole niin tunnettu vaikuttaja, mutta mielestäni hänen arvojensa ja ajamiensa asioiden tulisi tulla kuulluksi laajemmin, Vuokila jatkaa.

Jutun toteuttamisesta Vuokila oli innoissaan. Haastattelu tapahtui valokuvausstudion lattialla hämärässä valaistuksessa rennosti rupatellen ja ajatuksia vaihtaen. Henkilöjutun tekeminen tuntui hänestä luontevalta, koska hän nauttii uusien ihmisten tapaamisesta ja heidän tarinoidensa kertomisesta.

Juttusarja

Tärkeä tamperelainen

Tärkeät tamperelaiset ovat Voionmaan koulutuskeskuksen journalismilinjan vuoden 2021–22 valitsemia.

Juttusarja on ideoitu yhdessä journalismilinjan vastuuopettajan Tiina Kuvajan ja Tamperelaisen päätoimittajan Petteri Mäkisen kanssa.

Juttusarjassa opiskelijat esittelevät tärkeitä tamperelaisia, jotka tekevät arkisella työllään Tampereesta paremman paikan meille kaikille.

Tärkeä tamperelainen -juttusarja ilmestyy nyt neljättä kertaa. Jutut ilmestyvät Tamperelaisessa läpi kesän.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut