Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilves-Hockey teki hurjan tuloksen, voittoa lähes 2,5 miljoonaa – "Ilveksen visiona on olla eurooppalainen jääkiekon suurseura"

Ilveksen Liiga-joukkueen ja U20-joukkueen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto tällä kaudella oli 11,1 miljoonaa euroa.

Edellisellä kaudella liikevaihto jäi koronan takia 5,2 miljoonaan euroon.

Tilikauden tulos oli päättyneellä tilikaudella 2,4 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin tulos oli 113 000 euroa tappiollinen.

Koronapandemian ja kokoontumisrajoitusten helpottumisen lisäksi liikevaihdon kasvuun vaikutti toimintaympäristön muutos yhtiön toiminnan siirryttyä Nokia Arenalle.

Tämä mahdollisti paremman elämystuotteen tarjoamisen katsojille sekä myös yritystuotteiden määrän ja laadun kehittämisen. Myös Hakametsän jäähallin viimeiset ottelut kiinnostivat yleisöä. Nämä seikat toivat yhtiölle kassavirtaa aiempaan nähden poikkeuksellisella tavalla.

Yritysasiakasmyynti kasvoi 30 prosenttia ja kannattajatuotemyynti peräti 50 prosenttia edellisestä vuodesta.

– Ilveksen visiona on olla eurooppalainen jääkiekon suurseura. Uuden areenamme, upeiden kannattajiemme sekä alati kasvavan yritysasiakasjoukkomme auttamana pystymme kehittämään urheilutoimintaamme tätä tavoitetta vastaavaksi. Ensimmäinen mittari tälle saadaan heti tulevalla pelikaudella, kun Ilves pääsee ensimmäistä kertaa mukaan Champions Hockey League (CHL) -peleihin, mittaamaan tasoaan muita eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan, todetaan Ilveksen tulostiedotteessa.

Tulokseen vaikutti myös 827 000 euron NHL-kasvattajakorvaus ja yli 650 000 euron Valtiokonttorin myöntämä sulkemiskorvaus. Sulkemiskorvaus myönnettiin sillä perusteella, että jouduimme pelaamaan neljä ottelua tyhjille katsomoille alkuvuoden aikana.

Yhtiön strategisena tavoitteena on ollut vahvistaa yhtiön pääomarakennetta ja sen vuoksi yhtiö järjestikin tilikauden aikana suunnatun osakeannin, jossa merkittiin 461 000 euron edestä uusia osakkeita.