Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupunki aloittaa juhannuksen jälkeen erikoisen kampanjan: kännykällä kuvatusta sadevesikaivon kannesta saa 30 senttiä – Kuvattavana 15 000 kohdetta

Tampereella voi kesällä tienata rahaa ritiläkantisia kaivonkansia kuvaamalla.

Tampereen kaupunki joukkoistaa kesäkuussa ensimmäistä kertaa ritiläkantisten kaivonkansien ja -kourujen inventoinnin Crowdsorsa-mobiilipelin avulla.

30-senttisten jahti viivästyy: sadevesikaivojen kansia kuvataan rahasta Tampereella vasta ensi viikolla – "Haluamme aikataulumuutoksella varmistaa, että sekä Android- että iOS-käyttäjämme pääsevät tasapuolisesti mukaan"

Kuka tahansa voi osallistua kuvaamalla hulevesikaivoja ja -kouruja, joista sade- ja sulamisvedet virtaavat kaduilta hulevesiviemäreihin.

Mobiilipelin käyttäjät inventoivat löytämiään kaivonkansia ottamalla niistä valokuvan. Pelin ohjeistuksessa on esimerkkikuvat kartoitettavista kaivonkansityypeistä. Jokaisesta ennalta kuvaamattomasta kohteesta käyttäjä ansaitsee 30 sentin palkkion. Kuvan ottamisen jälkeen sovelluksen kartalle ilmestyy reaaliajassa ikoni osoituksena siitä, että kyseinen kohde on jo löydetty.

Bongaus alkaa juhannuksen jälkeen, ja päättyy kun kannet on saatu pongattua – viimeistään syksyyn mennessä. Tampereella riittää bongailtavaa joksikin aikaa, sillä kaivonkansia ja linjakuivatuskouruja on löydettävissä jopa yli 15 000 kappaletta ympäri kaupunkia.

Bongaaminen tapahtuu älypuhelimen Crowdsorsa-sovelluksen avulla. Tamperelaisen start up -yrityksen kehittämä peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uuden sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon. Edellisvuosina Pirkanmaalla on käytetty samaa peliä ajoratojen ja pyöräteiden kuntotiedon keräämiseen.