Ennuste: Vaatteiden ja kenkien hinnat nousevat talvella

Vaatteiden ja kenkien hintojen odotetaan nousevan talvella. Taustalla on raaka-aineiden hinnan nousu, joka vaikuttaa erityisesti vaatteiden ja kenkien hintoihin.

– Arvonlisäverokannan lasku olisi nyt mahdollista, kun EU-maat sopivat tällaisesta keväällä. Hintojen noustessa arvonlisäveron alennus tarjoaisi ainakin lapsiperheille helpotusta, ehdottaa Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää.

Vaatteiden ja kenkien hintojen nousua on pidetty kevään ajan maltillisena. On ennakoitu, että lastenvaatteiden ja jalkineiden alennettu arvonlisäkanta otetaan todennäköisesti käyttöön monessa EU-maassa.

Tällä hetkellä vaatepuolen trendit ovat hyvin erilaisia. Muotikauppa kasvoi toukokuussa 15,1 prosenttia, kun urheilukaupan myynti puolestaan laski 2,2 prosenttia.

– Koronarajoituisten purun jälkeen kysyntä muotikaupassa on ollut hyvin vahvaa. Ihmiset ostavat nyt muotikenkiä ja -vaatteita koronavuosien kotoilubuumin jälkeen, Kankaanpää sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut