Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunkiseutu on nyt vehreä metropoli – Uusi strategia lupaa lumoavaa arkea, fiksua kasvua ja maailmalle auki olemista

Tampereen kaupunkiseutu on tulevaisuudessa ”Vehreä metropoli”

Tampereen kaupunkiseudun seutustrategia on valmistunut.

Uuden tänään kesiviikkona seutuhallituksessa hyväksytyn seutustrategian visio vuoteen 2040 on ”Vehreä metropolimme”.

– Metropolistrategia sisältää ajatuksen seudun kehittämisestä yhteen kasvaneena ja kuntarajattomana alueena. Vuonna 2040 Tampereen kaupunkiseudulla asuu 480 000 asukasta. Toimintakenttämme on globaali, ja jo nyt tarjoamme maailmanluokan palveluita ja kansainvälisen toimintaympäristön, seutujohtaja Päivi Nurminen avaa Tampereen kaupunkiseudun tiedotteessa.

– Vehreys puolestaan korostaa luonnon merkitystä, näkyvyyttä ja vaalimista alueen tulevaisuustekijänä. Se erottaa meidät muista metropoleista. Vehreys muistuttaa myös kestävyysajattelusta, joka liittyy kaikkeen toimintaamme.

Strategian pääviestit ja yhteistyön painopisteet ovat Lumoava arki, Fiksu kasvu ja Maailmalle auki. Näiden kolmen kärjen ja vision lisäksi seutustrategia sisältää analyysin toimintaympäristön muutoksista, joihin seudun tulee työssään kiinnittää huomiota, ja seutuyhteistyön toimintatapojen kuvauksen.

Strategiaan kerättiin näkemyksiä aiempaa laajemmalta joukolta aina seudun asukkaista kuntapäättäjiin ja sidosryhmiin asti. Seutustrategia kuvaa millaista kaupunkiseutua kunnat yhdessä rakentavat.

– Saimme kuntapäättäjiltä kiitosta siitä, että osallistaminen strategiatyöhön oli näin laajaa. Prosessin alussa kokosimme strategiatyön avuksi seudun asukkaista koostuvan asukasraadin, jolta saimme arvokkaita asukkaan näkökulmia. Lisäksi pidimme muun muassa kunnanhallitusten yhteisen työpajan ja keskustelimme sidosryhmien kanssa, seutujohtaja Päivi Nurminen kertoo.

Seuraavaksi seutustrategia lähetetään jäsenkuntien valtuustoihin hyväksyttäväksi.