Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan nostamia matkapaineita puretaan nyt kaupunkipyrähdyksiin – Nämä kohteet vetävät nyt Air Balticilla

Air Balticin lentojen varaustilanne on kohentunut selvästi alkukesän aikana. Koronan jälkeisiä matkustuspaineita helpotetaan nyt myös kaupunkilomilla Euroopassa.

Air Balticin Tampereen-lentojen varaustilanne on piristynyt selvästi loppukevään ja alkukesän viikkojen aikana.

Jo alkukeväästä asti hyvin täyttyneiden Malagan- ja Rodoksen-lentojen ohella vapaa-ajan matkustajat ovat nyt löytäneet Keski-Euroopan kaupungit.

– Kehityskaari on nuori, kun liikennettä on takana vasta reilut kuusi viikkoa. Lähtö toukokuun alussa olisi voinut olla vilkkaampi, mutta tällä hetkellä olemme tilanteeseen tyytyväisiä, kertoo Air Balticin Pohjoismaiden myyntijohtaja Jan Nyholm.

Toukokuusta alusta lähtien Air Baltic on lentänyt Tampereelta kolmesti viikossa Kööpenhaminaan ja Müncheniin ja kahdesti viikossa Frankfurtiin, Osloon, Malagaan ja Rodokselle. Kesäkuun alussa listaan lisättiin suorat lennot kahdesti viikossa Amsterdamiin. Air Baltic oli jo aiemmin lentänyt Tampere-Pirkkalasta Riikaan, jonne se lentää nykyään kuudesti viikossa.

Nyholmin mukaan Saksan kohteet ovat vetäneet tasaisesti, mutta alkukesän aikana kaikki muutkin reitit ovat kehittyneet hyvin. Matkustajamääriä ja koneiden täyttöasteita yhtiöstä ei kerrota.

Varaustilanteen nopean parantumisen taustalla on ennen kaikkea se, että korona-ajan matkustuspaineita on alettu alkukesän viikkoina purkaa varaamalla kesäkuukausille kaupunkilomareissuja Euroopan kohteisiin.

Mikäli volyymi riittää, meillä ei olisi ongelmaa lisätä kapasiteettia.

Air Balticilla on isot odotukset siihen, että myös liikematkailijat löytäisivät yhteydet liikenteen solmukohtiin Kööpenhaminaan, Müncheniin, Frankfurtiin ja Amsterdamiin. Myös kuusi kertaa viikossa lennettävä varhaisen aamun Riikan-yhteys avaa kymmeniä kohdekaupunkeja.

Myyntijohtajan mukaan onnistumista bisnesmatkailussa on alkukesän viikkojen jälkeen vielä hankala ennakoida.

– Liikematkustamisessa viime hetken varaukset ovat muutenkin yleistyneet.

Air Balticilla ei kommentoida myöskään sitä, kuinka suuri osuus matkustajista on tällä hetkellä Tampereelta lähtevillä ja saapuvilla lennoilla.

Työtä Tampereelle tulevien lentojen markkinoimiseksi Euroopassa tehdään yhteistyössä muun muassa Air Balticin sikäläisten myyntiorganisaatioiden ja Visit Tampereen kanssa.

– Tampereella on paljon annettavaa. Se on tällä hetkellä monella mittarilla Suomen kehittyvin kaupunki.

Air Balticilla seitsemän lentoreittiä ovat jatkamassa myös ensi talven liikenteessä. Ainoastaan Rhodoksen lennot loppuvat lokakuun lopussa.

Air Balticin Tampereelle perustamasta tukikohdasta liikennettä lennetään tällä hetkellä yhdellä koneella. Reittien lisääminen tai lentotiheyden kasvattaminen vaatisi lisäkalustoa.

– Mikäli volyymi riittää, meillä ei olisi ongelmaa lisätä kapasiteettia, lupaa Jan Nyholm.

Toisaalta myös nykyisten lentoreittien matkustajamääriä seurataan tarkasti. Myös mahdollisia uusia kohdekaupunkeja on odotuslistalla muutama.

Nyholm vakuuttaa, että Air Baltic on sitoutunut Tampere-Pirkkalaan pitkäjänteisesti.

– Meidän tarkoituksenamme on rakentaa tänne pala kerrallaan hyvä kohdeverkosto.