Ylöjärveläinen rakennusfirma kasvaa taas – "Turku on karismaattinen kaupunki..."

Pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Vaasan alueilla toimiva Arkta-konserni perustaa tytäryhtiön Turkuun.

Yhtiö tiedotti asiasta keskiviikkona.

Arkta Turku Oy hankkii parhaillaan rakennusoikeutta, maa-alueita ja tontteja asuntorakentamiseen, ja aloittaa operatiivisen toimintansa elokuussa.

– Tytäryhtiön perustaminen Turkuun valittiin strategian mukaiseksi kasvuaskeleeksi. Elokuun alussa toimintansa käynnistävä Arkta Turku Oy keskittyy aluksi asuntorakentamiseen Turussa ja lähikunnissa, kertoo Arkta-konsernin toimitusjohtaja Maarit Sääksi tiedotteessa.

– Turun seutu on osa Suomen kasvukolmiota, joten se on tärkeä asuntomarkkina. Turku on karismaattinen kaupunki ja samalla nuorekas ja vetovoimainen vahvan elinkeinoelämänsä ja koulutustarjontansa ansiosta, Sääksi jatkaa.

Arkta Turku käynnistää toimintansa elokuussa.

– Toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään 1.8. Hän on hyvin verkostoitunut turkulainen rakennusalan osaaja, joka tuntee seudun asuntorakentamisen markkinat. Yhtiön organisaatiota muodostetaan elokuusta alkaen, Maarit Sääksi toteaa.

Arkta-konserni teki vuonna 2021 ennätysliikevaihdon ja hyvän tuloksen. Toukokuussa Talouselämä-lehden TOP 500 -listalla nettovelaton Arkta nousi sijalle 450.

– Teemme määrätietoista työtä rakentamisen laadun ja taloudenpidon kanssa. Se mahdollistaa meille muun muassa investoinnit tontteihin ja rakennusoikeuteen, kun hyviä tilaisuuksia tulee eteen. Rakennuttajat, sijoittajat ja asunnonostajat arvostavat rakentajaa, jonka talous on vahva. Rakentajan maine myy asuntokaupassa, Maarit Sääksi sanoo.

Arkta-konserni on johtava täyspuukerrostalojen rakentaja Suomessa jo vuodesta 2011. Arkta on asuntorakentajana materiaalineutraali ja betonielementit voidaan ottaa myös konserniin kuuluvasta sisaryhtiöstä.

Vuonna 1988 perustettu Arkta-konserni rakentaa asuntoja sekä päiväkoteja, kouluja ja muita yhteiskunnallisia tiloja. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Arkta Oy, asuntorakentajat Arkta Rakennus Oy Pirkanmaalla, Arkta Reponen Oy pääkaupunkiseudulla sekä 1.7.2022 alkaen Arkta Turku Oy Turun seudulla, yhteiskunnallisten tilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy pääkaupunkiseudulla ja Arkta Kultti Oy Etelä-Pohjanmaalla sekä betonielementtejä Heinolassa valmistava Arkta Laatuseinä Oy.

Arkta-konserni on suomalainen rakennusalan perheyhtiö, jonka pääkonttori on Ylöjärvellä ja se työllistää runsaat 220 ammattilaista sekä tuhat henkilöä kumppaneiden palveluksessa. Vuonna 2021 sen liikevaihto oli 137,4 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut