Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Akaan kaupunki muisti olympiavoittaja Harri Säteriä – "Tällä tavoin muisto tästä upeasta suorituksesta säilyy sukupolvelta toiselle"

Olympiakultamitalisti Harri Säterin kunnialaatta paljastettiin Toijalan keskusurheilukentällä tänään tiistaina 21. kesäkuuta, tiedottaa Akaan kaupunki. Akaan Toijalasta lähtöisin oleva jääkiekkomaalivahti oli perheineen paikalla Akaan kaupungin järjestämässä huomioimistilaisuudessa.

Harri Säteri on ensimmäinen olympiakultaa voittanut akaalainen. Hän saavutti Leijonien joukkueessa jääkiekkokultaa Pekingin talviolympialaisissa helmikuussa 2022.

Säterin historiallisesta olympiavoitosta kertova messinkinen kunnialaatta löytyy Toijalan keskusurheilukentän pukukoppirakennuksen seinästä. Säteri on harjoitellut kentällä nuoruudessaan, joten paikkaa voidaan pitää hänen urheilu-uransa lähtöpisteenä.

Samassa tilaisuudessa otettiin myös käyttöön jääkiekkomaalivahdin kunniaksi nimetty Säterinpolku. Aiemmin nimeämätön polku kulkee Toijalan keskusurheilukentän vierellä Sontulantie-Rauhanummen-, Kaartotien- ja Kurkelantien risteysalueella.

– Eri vaihtoehtoja pohdittiin kaupunginhallituksessa ja myös yhdessä Harrin kanssa. Nimikkopolku ja kunnialaatta ovat hieno pysyvä tapa muistaa Harria. Tällä tavoin muisto tästä upeasta suorituksesta säilyy sukupolvelta toiselle. Harrin olympiakullalla on iso merkitys akaalaisille ja Akaan kaupungille, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola tiedotteessa.